Izdat nalog Novoj TV
0

"Trenutak istine" i "Gotovčeve" emitirati nakon 22 sata

FENA
Nova TV prekršila je zakon jer je emisije "Trenutak istine" i "Gotovčevi" emitirala u neprimjerenom terminu za maloljetnike, utvrdilo je Vijeće za elektroničke medije koje je toj hrvatskoj komercijalnoj televiziji naložilo da spomenute emisije emitira nakon 22 sata.

"Nova TV programske sadržaje 'Trenutak istine' i 'Gotovčevi' emitira u neprimjerenu terminu te na taj način krši odredbe Zakona o elektroničkim medijima i Pravilnika o načinu postupanja nakladnika televizijske djelatnosti radi zaštite maloljetnika", stoji u današnjem saopćenju Vijeća, prenosi Hina.

Novoj TV kao nakladniku naloženo je da emitiranje spornih emisija odmah uskladi s odredbama zakonskih i podzakonskih akata, odnosno ne emitira ih prije 22 sata i tako u potpunosti postupi po navedenom Pravilniku.

Vijeće je utvrdilo da zakonske odredbe o zaštiti maloljetnika krši i RTL televizija jer u neprimjerenom terminu i bez grafičke oznake emitira emisije "CSI - Las Vegas", "CSI New York", "CSI Miami" i "Kosti".

I toj je televizijskoj kući naloženo da odmah, a najkasnije u roku od sedam dana, navedene emisije ne emitira prije 22 sata i na taj način poštuje zakonske i odredbe Pravilnika.