Omiljena animirana saga
10

Treći dio filma "Kako da dresirate svog zmaja" u bh. kinima od 7. marta

Klix.ba
"Kako da dresirate svog zmaja 3", treći dio jedne od omiljenijih animiranih saga svih vremena, 7. marta stiže u bh. kina.

Iz studija DreamWorks Animation stiže epska animirana avantura o odrastanju i pronalaženju hrabrosti da se suočimo sa nepoznatim i o tome kako ne treba odustati. Ono što će početi kao neočekivano prijateljstvo između mladog Vikinga i neustrašivog zmaja pretvorit će se u avanturu koja prevazilazi i sam život. Kino publika imat će priliku da uživa u novom filmu jedne od najomiljenijih animiranih saga svih vremena.

Novi poglavica i vladar Berka stvorio je veličanstvenu i haotičnu utopiju. Selo u kome naši junaci žive suočit će se sa najmračnijom prijetnjom do sada, a oni će morati da ga napuste i krenu na putovanje kroz skriveni svijet za koji su mislili da postoji samo u mitovima.

Režiju filma potpisuje Dean DeBlois, a glasove su posudili Predrag Vasić, Milena Živanović, Aleksandar Srećković Kubura/Jonah Hill, Cate Blanchett, Kristen Wiig, Kit Harington, America Ferrera.

Priča je bazirana na knjizi "Kako da dresirate svog zmaja", a scenarij su napisali Dean DeBlois i Cressida Cowell.