Filmovi i susreti
16

Treći dan 25. Sarajevo Film Festivala u znaku Isabelle Huppert i Alejandra Inarritua

E. Lj.
Foto: D. S./Klix.ba
Foto: D. S./Klix.ba
Treći dan 25. Sarajevo Film Festivala u znaku je slavne francuske glumice Isabelle Huppert kojoj će večeras biti dodijeljeno Počasno Srce Sarajeva i višestruog oskarovca Alejandra G. Inarritua, također dobitnika Počasnog Srca Sarajeva, koji će danasodržati masterclass.

Isabelle Huppert, ikona evropske kinematografije, gošća je 25. Sarajevo Film Festivala a u glavni grad BiH stigla je prije dva dana. Njoj će večeras prije projekcije filma "Jadnci" francuskog reditelja Ladj Ly u Ljetnom kinu Raiffeisen biti uručeno Počasno Srce Sarajeva za doprinos filmskoj umjetnosti.

Treći dan 25. Sarajevo Film Festivala u znaku je i višestrukog oskarovca Alejandra G. Inarritua koji će u Narodnom pozorištu Sarajevo u 12 sati održati masterclass. Osim toga, u Narodnom pozprištu Sarajevo u sklopu Takmičarskog programa - igrani film možete pogledati film "Ukrug" koji je na repertoatu u 9 i 19:40 sati, dok u sklopu programa U fokusu u 16 sati možete pogledati nagrađivani film "Bog postoji, zove se Petrunija" rediteljice Teone Strugar Mitevski.

U kinu Meeting Point u sklopu programa Posvećeno možete pogledati filmove "Kradljivci automobila" i "Posljednje utočište" poljskog reditelja Pawela Pawlikowskog.

Film "Diego Maradona" reditelja Asifa Kapadia o karizmatičnom Argentincu i ikoni svjetskog fudbala bit će prikazan u 21sat u sklopu programa Summer Screen.

Na repertoaru su i brojni kratki, studentski i dokumentarni filmovi koji će biti prikazani na dvanaest festivalskih lokacija.