Film/TV
0

Treća sezona Monka na FTV-u

Sarajevo-x.com
U programu Federalne televizije, od 29. decembra, svake subote u 18:20 emitirat će se popularna serija "Monk". Treću sezonu čini 16 epizoda o avanturama i istragama simpatičnog Adriana Monka.

Bivši policijski detektiv Adrian Monk, čije fotografsko pamćenje i sposobnost da najmanje indicije složi u cjelinu su ga učinili legendom. On pati od opsesivne serije fobija koje se sve više pojačavaju nakon neriješenog ubistva njegove supruge Trudy 1997. godine.

Trenutno na bolovanju, kojeg mu je otvorio psihijatar u Odjelu policije San Francisca i radeći kao slobodni detektiv i savjetnik za teške slučajeve, Monk se nada da će svog bivšeg šefa kapetana Lelanda Stottlemeyera uvjeriti da ga ponovo vrati na posao.

Stottlemeyer, koji je negdje između divljenja Monku i osjećanju da mu smeta njegova ekscentričnost, sve više postaje blizak s Monkom. On ga često zove da pomogne, što i Monku i njemu ide u prilog. Međutim, on zna Monkove granice, ali i sposobnost, te još uvijek nije baš siguran da li mu dozvoliti nositi pištolj ili goniti počinitelja.

Drugonadređeni je poručnik Randall Disher koji također ima i sumnji ali i divljenja prema Monku te ga naziva "defektnim detektivom“. Bez obzira na sve različitosti, njih trojica postaju veoma uspješan tim, uz dodatnu pomoć Monkove asistentice.

Od pilot epizode pa sve do polovice treće sezone, Monku pomaže njegova medicinska sestra Sharona Fleming, ali u desetoj epizodi treće sezone, Sharona je zamijenjena novom asistenticom Natalie Teeger. Poput Sharon, koja je razvedena i ima sina Benjya, Natalie je samohrana majka, udovica i ima kćerku Julie. Za razliku od Sharon, Natalie nije medicinska sestra nego bivša šankerica koja se Monku obraća sa "gospodine Monk“.