Kriminalistička drama
48

Treća najgledanija serija na Netflixu mnogima je promakla, a u njoj se pojavljuju i glumci s Balkana

N. O.
Screenshot/Netflix
Screenshot/Netflix
Serija "Crooks" od svog izlaska napredovala je na top listama i trenutno je treća najpopularnija Netflixova serija na globalnom nivou u kategoriji onih koje nisu na engleskom jeziku.

Međutim, trebalo im je neko vrijeme da stignu do ove pozicije, uzevši u obzir da je mnogima "promakla".

"Jedna pljačka, dva lopova, tri grada", službeni je slogan serije. Sinopsis navodi: "Charlie živi mirnim životom sa svojom porodicom u Berlinu, sve dok ga mračna prošlost ne sustigne. Stari 'poznanici' ugrožavaju život članova njegove porodice i tjeraju ga na pljačku vrijednog novčića".

Neobičnu kriminalističku dramu mnogi su pozitivno ocijenili, a premda je visoko na listi najgledanijih neki su je možda propustili jer se radi o produkciji na njemačkom jeziku. Ipak samo u ovoj sedmici imala je 2,8 miliona pregleda.

Zanimljivo je da u seriji glume i glumci s Balkana - Sergej Trifunović te splitska glumica Klara Mučibabić poznatija kao Klara Mucci.

Screenshot/Netflix
Screenshot/Netflix

Decider je za seriju "Crooks" naveo da ima potencijal da se izdigne iznad uobičajenih tema kriminalističke drame, zahvaljujući nevjerovatnom prijateljstvu u svojoj srži.

Ready Steady Cut je imao slično mišljenje te prilično pozitivnu kritiku. Dok su na Film Fugitives naveli da bi serija bila zanimljivija da tvorci nisu pokušavali raditi previše stvari odjednom.