Bivši član mafije o novom filmu
0

'Travolta nije dovoljno dobar da glumi mafijaškog bosa'

Sarajevo-x.com
Travolta i Gotti
Travolta i Gotti
Američki glumac John Travolta u svom novom filmu tumači lik Johna Gottija starijeg, šefa jedne od najvećih mafijaških porodica u New Yorku.

Međutim, ima i onih koji to ne odobravaju. Bivši član mafije Lewis Kasman, koji je u FBI-jevom programu zaštite svjedoka, insistira na tome da John Travolta nije dovoljno "čvrst" da glumi zloglasnog Gottija.

"John Gotti stariji nikada u svom životu nije plesao", rekao je Kasman, jasno aludirajući na Travoltinu najpoznatiju ulogu u filmu "Groznica subotnje večeri".

Travolta se i susreo sa članovima Gottijeve porodice u New Yorku dok se pripremao za ulogu zloglasnog šefa mafije koji je umro 2002. godine od raka.

Glumac se prošle sedmice susreo i sa Johnovom udovicom Victorijom Gotti koju će u filmu "Gotti: In the Shadow of My Father", igrati glumica i Travoltina supruga Kelly Preston.

Kasman je iz svog tajnog skrovišta rekao za New York Post da je njegovog bivšeg bosa trebao igrati Robert De Niro. Također, Gottija mlađeg treba glumiti Ben Foster, ali Kasman misli da ni to nije dobro riješenje i da ga treba glumiti Mark Wahlberg.

Kasman također namjerava objaviti i meomoare o vremenu provedenom sa porodicom Gotti pod nazivom "The Last Son".

Međutim, autori filma su se već izjasnili i rekli da će ignorisati Kasmanove savjete.