Film/TV
0

Transformersi na velikom platnu

Klix.ba
Sjećate se Transformersa? Oni likovi iz crtanih filmova koji mijenjaju oblik. Transformersi će uskoro ponovo promjeniti svoj oblik, ali ovaj put u zvijezde velikog filmskog platna.

Šef "Angry Filmsa" Don Murphy i scenarist-producent Tom DeSanto ("X-Men" i "X2: X-Men United") odlučili su da snime dugometražni film baziran na nekada jednoj od najpopularnijih crtanih serija na svijetu - Transformersi.

Ovaj dvojac planira jako brzo krenuti u studio, a DeSanto je izjavio da je već dobio veliki broj ponuda za režiju.

DeSanto već radi na priči prije nego što njih dvojica unajme scenaristu koji će je adaptirati na veliki ekran. Priča će biti zasnovana na međuplanetarnom ratu između dvije rase robota: pozitivaca Autobotsa i zlih Deceptionsa. Kad se oni počnu boriti na Zemlji, budućnost čovječanstva postaje upitna.

"Transformersi su stekli veliku slavu širom svijeta i mi mislimo da možemo napraviti dobar film koji će svim ljubetljima akcionih filmova biti zabavan." - izjavio je Murphy. Transformersi su se počeli prikazivati sredinom 80-tih godina prošlog stoljeća, a zasnivali su se na robotima koji mogu mijenjati oblik u razne objekte kao što su automobili, kamioni, avioni, brodovi itd.