Zlatna malina 2010.
0

"Transformers" i "Land of the Lost" najviše nominirani

Sarajevo-x.com
Nominacije za ovogodišnju dodjelu nagrade Zlatna malina, koja predstavlja parodiju na dodjelu Oskara, šarolike su i iznenađujće. Filmovi "Transformers" i "Land of the Lost" ubjedljivo su vodeći sa po sedam nominacija, uključujući nagradu za najgore filmove. Megan Fox i Will Ferrell zaslužili su da budu u kategoriji za najgoreg glumca, odnosnu glumicu.

Među ostalim nominacijama za najgori film je i romantična komedija "All About Steve" u kojoj glumi Sandra Bullock, te komedija "Old Dogs" gdje Robin Williams i John Travolta nisu briljirali.

Bullock je zaradila nominaciju u kategoriji za najgoru glumicu. Međutim, očekuje se da bi mogla biti nominovana za nagradu Oskar u filmu "The Blind Side".

"Mogla bi biti prva osoba na svijetu koja će osvojiti Zlatnu malinu i Oskara u istoj sedmici", rekao je osnivač "Zlatne maline" John Wilson za Associated Press.

U kategoriji za najgore filmove našli su se Travoltin film "Battelfield Earth", filmsko ostvarenje "Gigli" u kojem glume Ben Affleck i Jennifer Lopez, zatim Lindsay Lohan film "I Know Who KIlled Me" i Madonnin "Swept Away".

Affleck i Travolta našli su se rame uz rame u kategoriji za najgoreg glumca dekade, zajedno sa Edie Murphyjem, Mikom Myresom i Rob Shneiderom. Što se tiče pripadnica ljepšeg spola za "prestižnu" nagradu najgore glumice, borit će se Lohan, Lopez i Madona, te Mariah Carey i Paris Hilton.

"Mislim da će biti zategnuto između Lohan i Paris, a što se glumaca tiče teško da će neko nadmašiti Murphyja", rekao je Willson.

Braća Jonas podijelila su nominaciju za najgoreg glumca za ostvarenje "Jonas Brothers: The 3-D Concert Experience".

Robert Pattinson je nominovan za najgoreg sporednog glumca u filmu "New Moon".