"Giant"
23

Transformacija holivudskog glumca u prvom planu na setu novog filma: Prepoznajete li o kome je riječ?

N. O.
Foto: Splash
Foto: Splash
S potpuno bijelom i rijetkom kosom, tamnoplavom trenerkom i ostarjelim licem, mnogima bi trebalo vremena da nekadašnjeg Jamesa Bonda Piercea Brosnana prepoznaju na setu filma "Giant".

Novi film "Giant" interpretira priču iza jednog od najvažnijih prijateljstava u historiji boksa, a upravo jednu od glavnih uloga u filmu tumači Pierce Brosnan.

Za novi projekat, Brosnan je preuzeo ulogu Brendana Inglea - bokserskog trenera rođenog u Irskoj koji je odveo britanskog boksera Naseema Hameda do zvijezda.

Glumac je snimljen na setu, a dok smo ga navikli gledati u odijelima krojenim po mjeri u ulozi agenta 007, 70-godišnji glumac zamijenio je ovakva izdanja za plavu Adidas trenerku.

Foto: Splash
Foto: Splash

Odjeven u trenerku i bijele patike, Pierce je viđen kako šeta ulicom usred snimanja. Šminka i odjeća transformisali su ga u Inglea, zajedno sa rijetkom i sijedom kosom. Podigavši ​​šake nakon što je ugledao kameru, Pierce je očigledno bio dobro raspoložen na početku snimanja u Yorkshireu.

"Giant" će pratiti životnu priču Naseema, koji je britansko-jemenskog porijekla, dok se probija u svijetu boksa kako bi postao jedna od najslavnijih britanskih sportskih zvijezda svih vremena.

Foto: EPA-EFE
Foto: EPA-EFE

Priča će ga pratiti od njegovih skromnih početaka u radničkoj klasi u Sheffieldu i neuobičajenog načina treninga kroz koji je prošao sa Ingleom kako bi postigao međunarodni uspjeh.

Tokom 80-ih i 90-ih, Naseem se morao suočiti i savladati raširenu islamofobiju i rasizam kako bi dominirao u ringu.

Amir Al-Masry, koji je nedavno tumačio lik mladog Muhammeda Al-Fayeda u seriji "The Crown", će preuzeti ulogu Naseema, a scenarist serije "Gangs of London" Rowan Athale piše i režira sportsku dramu.