Veliki hit
0

"Toy Story 3" sa 109 miliona dolara poharao kino blagajne

Sarajevo-x.com
Foto: Reuters
Foto: Reuters
Ljubitelji filma nisu prerasli družinu iz "Toy Storyja", pokazuju rezultati prodaje ulaznica. Animirani film zaradio je 109 miliona dolara tokom prvog vikenda prikazivanja.

"Toy Story 3" postao je tek treći animirani film koji je u premijernom vikendu zaradio više od sto miliona dolara, pridruživši se "Shreku 3" sa zaradom od 121,6 miliona dolara i "Shreku 2" sa 108 miliona dolara.

Ovo je ujedno najbolje otvaranje Disneyevog filma, pretekavši tako "The Incredibles", koji su zaradili 70,5 miliona dolara.

Svoje glasove glavnim junacima posudili su Tom Hanks i Tim Allen.

Animirani junaci preuzeli su prvo mjesto na box-officeu od Sonyjevog "The Karate Kida", koji je zaradio 29 miliona, za ukupnih 106,3 miliona dolara u prvih deset dana prikazivanja.

"Toy Story 3" je zaradio dodatnih 44,8 miliona širom svijeta, za ukupnu zaradu od 153,8 miliona dolara. Film je sa prikazivanjem počeo u Meksiku, Argentini i Kini, dok će gledatelji na većini velikih tržišta morati biti strpljivi do jula i avgusta, piše Assocciated Press.

Film je nastavak perfektne Pixarove serije. Naime, svih 11 filmova zauzelo je prvo mjesto na box-officeu, počevši od prvog dijela "Toy Storyja", pa preko hitova "Finding Nemo," "Ratatouille," "WALL-E" i prošlogodišnjeg "Up".

Lista pet filmova sa najvećom zaradom:

  1. "Toy Story 3", 109 miliona dolara.
  2. "The Karate Kid" 29 miliona dolara.
  3. "The A-Team", 13.8 miliona dolara.
  4. "Get Him to the Greek", 6.1 milion dolara.
  5. "Shrek Forever After", 5.5 miliona dolara.