Film/TV
0

"Totalni opoziv: Potpuno sjećanje" u Multiplexu Ekran Zenica

Klix.ba
Multiplex Ekran Zenica 30. augusta predstavlja akcijski SF spektakl "Totalni Opoziv: Potpuno sjećanje".

Riječ je o remakeu filmskog klasika iz 1990. godine i novoj filmskoj viziji proslavljenog reditelja Lena Wisemana, u kojoj su glavne uloge ostvarili Colin Farrell, Kate Beckinsale, Ethan Hawke, Bill Nighy, Jessica Biel, Bryan Cranston i drugi.

Radnja filma, je smještena u budućnost u kojoj se savezne države Euromerica i New Shanghai otimaju za prevlast, a radnik u tvornici (Farrell) počinje sumnjati da je špijun, iako nije ni sam siguran na čijoj je strani...

Termini projekcija svaki dan od 18:00 i 20:30 sati.

Sa druge strane, od 30. Augusta na ART program zeničkog multiplexa uz jedinstvenu cijenu od 3 KM dolazi uradak Larsa von Triera i najbolji evropski film 2011. godine prema odluci Evropske filmske akademije - "Melanholija" Snimljen u dvorcu Tjolöholm u Švedskoj. "Melanholija" prati veliku, bogatašku, buržoasku svadbu, dok se zemlji približava zagonetna planeta Melanholija, koja raste na nebeskom svodu raste. Sami junaci nisu sigurni da li će dolazeća planeta uništiti njihov svijet, jer ih racionalni John uvjerava kako znanstvenici tvrde da opasnosti nema. Ipak, suprotno najavama, Melanholija se nastavlja približavati zemlji.

Termini projekcija svaki dan od 21:00 sat.