Film/TV
6

Top Gear će imati voditeljku, kandidatkinje Jodie Kidd i Suzi Perry

Klix.ba
Jodie Kidd i Suzi Perry
Jodie Kidd i Suzi Perry
Popularna BBC-jeva automobilistička emisija Top Gear imat će i žensku voditeljku. Govoreći za BBC-jev Radio 5, novi voditelj emisije Chris Evans je rekao da će jedna voditeljska funkcija pripasti ženi.

U aprilu 1977. godine je emitovana peizoda Top Geara u kojoj je voditeljica bila Angela Rippon. Ona je bila i prva voditeljica na BBC-jevoj navionalnoj televiziji sa stalnim radnim odnosom. Ona je bila voditeljica u prve dvije sezone Top Geara. Koliko je to davno bilo najbolje govori činjenica da legendarni i sada bivši voditelj Top Geara Jeremy Clarkson u to vrijeme nije posjedovao ni vozačku dozvolu.

Prvi Top Gear je imao 515 epizoda, a voditelja je zaista bilo mnogo. Kada su Andy Wilman i Jeremy Clarkson preuzeli svoje dužnosti, mogućnost da se u emisiji nađe i voditeljica potpuno je nestala. No, sada više nema Clarksona, kao ni njegovih kolega Hammonda i Mayja, a novi voditelj Evans je potvrdio da će jedna žena biti njegova kolegica.

Najozbiljnija kandidatkinja je Jodie Kidd, tridesetšestogodišnji model, TV ličnost, zaljubljenica u utrke, učesnica relija Gumball 3000, zaljubljenica u Maseratijeve automobile i još mnogo toga.

Jodie je 2003. godine postavila rekord kruga na Top Gearovoj stazi u Suzukijevom modelu Liana, a kasnije ju je nadmašio Simon Cowell.

Glavna konkurentica Jodie Kidd je četrdesetpetogodišnja Suzi Perry, BBC-jeva novinarka koja se bavi sportom.