Najpoznatiji antijunak
14

Tom Hardy kao sasvim drugačiji superjunak Venom od 4. oktobra u bh. kinima

Klix.ba
Nakon svih klasičnih superjunaka kojih je Hollywood već pun, u bh. kina dolazi jedan sasvim drugačiji superjunak – Venom. Riječ je o najneobičnijem junaku ili antijunaku kojeg jedva čekamo vidjeti na velikom platnu, naročito jer ga je utjelovio Tom Hardy.

Koliko je zaista strašan i zašto njegova pojava utjeruje strah u kosti imate priliku uvjeriti se već od 4.oktobra.

Do sada poznat jedino kao glavni negativac iz filmova o Spider-Manu, Venom je zasluženo dobio vlastito filmsko ostvarenje na radost mnogobrojnih fanova. Priča o Venomu nikako nije klasična priča o superjunacima. Radi se o potpuno novom poimanju dobra i zla i o likovima koji su istovremeno i glavni junaci i glavni negativci. Nekad je teško razaznati razliku, a ta razlika je Venom. Ove jeseni vidjet ćemo da čak i negativci imaju svoja dva lica i da se ponekad iza najvećeg negativca krije veliki junak.

Kada lik Eddiea Brocka u svom novinarskom istraživanju postaje domaćinom vanzemaljskog bića on postaje Venom. Izvanzemaljski simbiot potpuno ga obuzima i oduzima mu slobodnu volju. Pravila sada neko drugi određuje, a svako opiranje je uzaludno. Njih dvoje postaju jedno, postaju Venom – najpoznatiji antijunak za kojeg nećete znati trebate li ga se bojati ili će vas spasiti.

Osim Toma Hardyja, glumačku postavu pojačala je prelijepa Michelle Williams u jednoj od glavnih uloga dok je za cjelokupnu filmsku akciju zaslužan reditelj Ruben Fleischer, poznat po odličnom balansiranju između komedije i zabave (Dobrodošli u zemlju zombija).

Lik Venoma osmislio je pisac David Micheline 1988. godine te crtači Todd McFarlane i Mike Zeck. Venom je izvanzemaljski simbiot kojem je potreban čovjek kako bi preživio no zauzvrat čovjek dobiva nevjerojatne moći. Iako je lik Venoma prvobitno bio zamišljen kao negativac, on kasnije u određenim verzijama postaje tzv. antijunak, a zatim gotovo pravi junak.

Con film, zvanični zastupnik studija Sony za BiH donosi svjetsku premijeru filma u sva bh.kina 4.oktobra i to u multipleks Cinema City u Sarajevu, Cineplexx Palas u Banjoj Luci, Ekran u Zenici, Cinestare u Mostaru, Tuzli i Bihaću, te Andrićgradu u Višegradu te kina u Prijedoru, Foči i Trebinju. Ffilm će vrlo brzo obići i ostatak gradova u BiH. U Sarajevu i Banjoj Luci će 4.oktobra biti upriličene i posebne projekcije filma za najveće fanove Venoma, a ulaznice su već u prodaji na blagajnama kina.

Već za 8.novembar Con film najavljuje otvaranje novog filmskog hita, trilera "The Girl in the Spider's Web" oslonjenog na novi nastavak literarnog bestseller serijala Millenium.