Cameron obećava spektakl
0

"Titanik" u 3D-u u kinima sljedeće godine

Sarajevo-x.com
Proslavljeni holivudski hit "Titanik" sljedeće godine imat će svoju 3D premijeru u kinima širom svijeta, objavio je režiser ovog spektakla, James Cameron.

Nakon brojnih pohvala kritike, original iz 1997. godine dobit će svoju 3D verziju 6. aprila 2012. godine, čime će biti obilježena stota godišnjica potonuća slavnog broda 10. aprila 1912, objavljeno je iz produkcijskih studija Paramount Pictures, Century Fox i Lightstorm Entertainment, a prenosi Reuters.

"Postoji cijela generacija koja nikad nije pogledala 'Titanik' na način na koji ga je trebalo vidjeti, na velikom ekranu, tako da će ovo biti 'Titanik' kakvog nikad prije niste vidjeli, digitalno prerađen u 4K rezoluciji i pretvoren u 3D format", poručio je Cameron i obećao da će "moć emocija i prikazani prizori biti snažniji nego ikad", te da će to biti "epsko iskustvo za stare i nove fanove filma".

U originalnom "Titaniku" iz 1997. glavne uloge tumačili su Leonardo DiCaprio i Kate Winslet. Film je osvojio 11 Oskara, a na box officeu više od 1,8 milijardi dolara. Godinama je bio proglašavan najboljim filmom ikad snimljenim, a njegovu titulu je, moglo bi se reći, naslijedio tek 3D blockbuster istog režisera iz 2009. "Avatara". Ovaj sjajni SF hit na kino blagajnama zaradio je više od 2,7 milijardi dolara.

Vezani članci