|

Tinka Milinović dobila ulogu u američkoj tv drami "Plastic"

Tinka Milinović dobila ulogu u američkoj tv drami "Plastic"
70
Piše: M. N.
12.12.2014. u 12:08
0
komentara
70

dijeljenja
Poznata tv voditeljica, operska pjevačica i književnica iz BiH Tinka Milinović, koja već nekoliko godina živi i radi u Los Angelesu (SAD), dobila je ulogu u tv pilot emisiji "Plastic", za koju su zainteresirane poznate televizijske kuće HBO i Showtime.


Tinka Milinović je utjelovila lik žene gradonačelnika, proračunate zavodnice koja učestvuje s mužem u zločestim namjerama.

Radi se o komediji-drami koja prikazuje život četiri različite djevojke, prijateljice u 20-im godinama, i njihov uzbudljiv život u Los Angelesu. Tematski podsjeća na serijale "Seks i grad" i "Californication". Ime serijala služi kao metafora koja ukazuje na to da je u Los Angelesu sve često lažno i plastično i da se sve da reciklirati i ponovno upotrijebiti, pa čak i ljudi.Milinović vodi portal TheThinkaShow.com te radi dokumentarni reality show The Tinka Show. Autorica je bestsellera "The Success Secret" koji je napisala u saradnji sa Jackom Canfieldom. Ova knjiga donijela joj je titulu najprodavanijeg pisca.

Bavi se i muzikom. Nastupala je na brojnim festivalima, te se pojavila na Eurosongu 2006. godine s pjesmom najnagrađivanijeg kompozitora ESC Ralpha Siegla. Tada je predstavljala Švicarsku sa grupom solista Six4One. Ona je prva bh. umjetnica u historiji kojoj je pripala čast da bude direktno pozvana da predstavlja drugu državu na Eurosongu.

Osim što se bavi operskim pjevanjem radila je i kao pedagog solo pjevanja i kao lični asistent dirigenta Jonathana Sheffera u New Yorku.
Prijavi grešku


Komentari (0)
Komentari na članak su isključeni.