Film/TV
0

VIDEO / "This Is It" rasplakao fanove

Sarajevo-x.com
Foto: AP
Foto: AP
Dokumentarni film o kralju popa Michaelu Jacksonu u utorak navečer imao je svjetsku premijeru. Fanovi širom svijeta izrazili su svoje oduševljenje svaki put kad bi se na filmskom platnu pojavio slavni pjevač, baš kao da su na njegovom koncertu, javljaju agencije.

Film je još jednom podsjetio na Jacksonove slavne plesne poteze nazvane "moonwalk", a jedna od obožavateljki ushićeno je viknula: "Izgledao je bolje nego kad mu je bilo 30!"

Četiri Jacksonova brata, Jermaine, Marlon, Tito i Jackie pojavila su se na premijeri u Los Angelesu, ističući kako ih je gledanje ovog uratka ispunilo ljubavlju i ponosom.

Pitanja u vezi sa zdravljem pjevača prije same smrti i dalje su ostala neodgovorena. Dokumentarac se sastoji od isječaka snimljenih tokom proba za planiranu povratničku turneju, koja je trebala početi nizom koncerata u Londonu. Ipak, smrt je bila brža.

"This Is It" dokazuje da je 50-godišnji Jackson bio izuzetno mršav i u nekoliko navrata se vidi kako mu nestaje daha dok vježba zahtjevne poteze. Njegov glas u nekim momentima također je slabašan, oči mu sakrivaju tamne naočale, a nije bivao intervjuisan pred kamerama.

Jackson je preminuo 25. juna, osam dana prije polaska u London.

Jedna grupa fanova pozivala je na bojkot filma, navodeći kako je popularni pjevač tokom proba pretjerivao sa fizičkim naporima. Pokrenuli su web stranicu "This Is Not It" ističući da dokumentarac ne daje pravu sliku Jacksonovog fizičkog i mentalnog zdravlja.

Ipak, nisu se svi slagali sa ovim mišljenjem. Sretnici koji su imali priliku da nabave ulaznice za premijeru bili su ushićeni, a istovremeno i tužni.

"Bilo je pomalo tugaljivo za gledanje. Na kraju su dvije obožavateljke otišle u WC da se isplaču", ispričala je 23-godišnja Julia Georgiou.

Film je imao 19 simultanih premijera u 18 zemalja, a onoj u Los Angelesu prisustvovala je i porodica preminulog.

"On je bio poslan od Boga, prenosio je poruke kroz svoju muziku i svoja djela", rekao je njegov brat Jermaine.