Film/TV
0

"There Will Be Blood" film godine po izboru američkih filmskih kritičara

Sarajevo-x.com
Film "There Will Be Blood" američkog reditelja Paula Thomasa Andersona osvojio je u subotu najveća priznanja američkog Društva filmskih kritičara i time postao jedan od favorita za najprestižniju filmsku nagradu Oskar koja će se dodijeliti idućeg mjeseca.

Filmu "There Will Be Blood" filmski su kritičari dodijelili priznanja za najbolji film, najboljeg glumca Daniela Day Lewisa i najboljeg reditelja Paula Thomasa Andersona, a čak je nominiran i za Zlatni globus.

"There Will Be Blood" se dijelom zasniva na romanu "OIL!" Uptona Sinclaira iz 1972. godine, a u glavnoj ulozi nalazi se Daniel Day Lewis, koji je poznat po ulozi Billa Cuttinga u hit filmu "Gangs of New York" iz 2002. godine.

Priča o moći, korupciji i pohlepi

Radnja novog filma Paula Thomasa Andersona, koji je poznat po filmovima kao što su "Boogie Nights" i "Magnolia", smještena je na početak 20. stoljeća, a predstavlja priču o moći, korupciji i pohlepi. Film se usredotočuje na Daniela Plainviewa (Daniel Day Lewis) koji pronalaskom nafte od skromnog rudara postaje prilično bogat čovjek.

Julie Christie najbolja glumica

Najboljom glumicom kritičari su proglasili Julie Christie za ulogu žene koja se bori s Alzheimerovom bolešću u filmu "Away From Her", čime je Christie postala i glavni favorit za Oskara za najbolju žensku ulogu.

Društvo američkih filmskih kritičara uključuje 61 člana najvećih novinskih kuća u Los Angelesu, Bostonu, New Yorku i Chicagu.

Dodijeljena priznanja filmskih kritičara su svakako uvod u dodjelu Zlatnih globusa i Oskara.

Trailer za film "There Will Be Blood"