Za HBO servis
0

The Weeknd sa kreatorom "Euphorie" piše scenarij za novu seriju "The Idol"

N. O.
The Weeknd (Foto: Twitter)
The Weeknd (Foto: Twitter)
Pjevač The Weeknd za HBO piše scenarij za novu seriju, u kojoj će se pojaviti i kao glumac. Trenutno naslovljena "The Idol", serija prati žensku pop pjevačicu koja započinje romansu sa zagonetnim vlasnikom kluba iz Los Angelesa koji je vođa tajnog kulta.

The Weeknd, čije je pravo ime Abel Tesfaye, radit će kao koscenarist i izvršni producent, zajedno s Rezom Fahim i Samom Levinsonom, a sva trojica zaslužni su za kreiranje serije.

Joseph Epstein će također pisati i raditi kao izvršni producent. Mary Laws će pisati i raditi koprodukciju. Levinson će izvršiti produkciju u programu Little Lamb zajedno s Ashley Levinson i Kevinom Turenom. Aaron L. GIlbert će raditi produkciju putem studija Bron.

Ovo neće biti prvi put da The Weeknd piše za televiziju. Napisao je i glumio u epizodi kultne hit animirane serije "American dad" na TBS-u 2020. Također je glumio sebe u hvaljenom filmu "Uncut Gems" uz Adama Sandlera.

Prvenstveno je poznat po mnogim muzičkim dostignućima, uključujući nedavnu objavu albuma "After Hours" i nastup na poluvremenu Super Bowla. "After Hours" akumulirao je 7 milijardi globalnih audio i video pregleda, a polovinu od toga je ostvario hit singl "Blinding Lights".

Sam Levinson prethodno je kreirao hit seriju "Euphoria", koja je premijeru imala 2019. godine na HBO-u. Serija je zaradila mnogostruke nominacije za Emmy za svoju prvu sezonu, a zvijezda serije Zendaya je osvojila nagradu za najbolju glumicu u dramskoj seriji. Na putu je druga sezona, s dva jednosatna specijala koji stižu u decembru i januaru.