Film/TV
0

"The Messengers" – prvi na američkom box-officeu

Sarajevo-x.com
Horor film „The Messengers“, u kojem se radi o gradskoj porodici koja se seli u seosku kuću naseljenu duhovima, debitirao je na prvom mjestu američkog box-officea sa zarađenih 14,5 miliona dolara.

Na drugom mjestu box-officea je komedija o majci i kćerki „Because I Said So“, u kojem glume Diane Keaton i Mandy Moore. Ovaj film je zaradio 13 miliona dolara ovog vikenda.

„The Messengers“, posljednji u nizu horora koji su izdati u prethodnom periodu, potisnuo je prošlosedmičnog lidera box-officea, satiričnu komediju „The Epic“, na treće mjesto. „The Epic“ je od početka prikazivanja zaradio 29,4 miliona.

„The Messengers“ – u kojem glume Dylan McDermott, Penelope Ann Miller, John Corbett i Kristen Stewart – je prvi film na engleskom jeziku za braću blizance Dannyja i Oxida Panga iz Hong Konga.

Filmovi nominirani za Oskara nastavljaju bilježiti finansijski uspjeh u američkim kinima: „Dreamgirls“ na sedmom mjestu sa 4 miliona dolara, „Pan's Labyrinth“ sa 3,7 milona na osmom mjestu, „The Queen“ na desetom mjestu sa 2,7 miliona dolara, „The Departed“ – 2,3 miliona dolara, „Babel“ i „Letters From Iwo Jima“ – 1,7 miliona dolara.

Iz box-officea napominju da ovo bio veoma slab vikend za kino dvorane u SAD-u, jer je američka javnost bila preokupirana sinoćnjim Super Bowlom – finalom američke profesionalne nogometne lige.

Top 10 box-officea ovog vikenda izgleda ovako:

  1. „The Messengers“
  1. „Because I Said So“
  2. „Epic Movie“
  3. „Night at the Museum“
  4. „Smokin' Aces“
  5. „Stomp the Yard“
  6. „Dreamgirls“
  7. „Pan's Labyrinth“
  8. „The Pursuit of Happyness“
  9. „The Queen“