Nečasna titula
9

"The Emoji Movie" dobio Zlatnu malinu za najgori film u 2017. godini

Klix.ba
Foto: EPA-EFE
Foto: EPA-EFE
Animirani film "The Emoji Movie" u kojem glume James Corden i Patrick Stewart dobitnik je ovogodišnje nagrade Zlatna malina (Razzie Awards) za najgore filmsko ostvarenje u 2017. godini i to je prvi dugometražni animirani film u 38 godina koji je zaradio tu nečasnu titulu.

Film o emotikonima u našim pametnim telefonima osvojio je Zlatnu malinu i za najgori scenarij, filmsku kombinaciju i najgoreg reditelja Anthony Leonidisa. Film je dobio četiri od deset Zlatnih malina koja se tradicionalno dodjeljuje svake godine za najgora ostvarenja prije svečane dodjele Oskara.

Zlatnu malinu 2018. za najgoreg glumca dobio je Tom Cruise za ulogu u filmu Mumija (The Mummy). Najgorim glumcem proglašen je Tyler Perry za ulogu u filmu "Boo 2", a nagrada Razzie za najgoru sporednu žensku ulogu odlazi u ruke Kim Bassinger za ulogu u filmu "Pedeset nijansi tamnije" (Fifty Shades Darker).

Foto: EPA-EFE
Foto: EPA-EFE

Najgori sporedni glumac je Mel Gibson za ulogu u filmu "Daddy's Home 2".

Foto: EPA-EFE
Foto: EPA-EFE

Specijalnu nagradu "Rotten Tomatoes: The Razzie Nominee So Bad You Loved It!" za najgori 'remake', nastavak ili krađu odnio je "Baywatch".

Kipić Zlatne maline stoji oko pet dolara i u obliku je "maline veličine loptice za golf" koja se nalazi na roli filma od 8 mm, a cijela je obojena zlatnom bojom.