Film/TV
0

"The Dark Knight" nadmašio sva očekivanja

Sarajevo-x.com
Foto: Reuters
Foto: Reuters
Novi film o Batmanu nazvan "The Dark Knight" u prvom vikendu prikazivanja prevazišao je rekord koji je prošle godine postavio "Spider-Man 3", zaradivši 155,3 miliona američkih dolara u toku prva tri dana svog prikazivanja širom SAD-a i Kanade, objavio je distributer Warner Bros. Pictures u nedjelju.

Posljednji film kojeg je snimio glumac Heath Ledger tako je prešao brojku od 151,1 milion koliko je u maju 2007. zaradio "Spider-Man 3".

Procjene su bile da bi otvaranje moglo donijeti oko 100 miliona dolara, međutim očigledno je da su fanovi širom svijeta oduševljeni ovim uratkom te da je zavladala prava Batmania.

I u Australiji, odakle je Ledger porijeklom, film je zauzeo prvo mjesto sa zarađenih 13,1 milion dolara, kao i u Meksiku (6,6 miliona).

Reditelj Christopher Nolan koji je prethodno radio na filmu "Batman Begins" istakao je za Reuters da je ovaj film, iako je na prvom prikazovanju zaradio 48,7 miliona, kasnije dostigao cifru od 205 miliona.

Uloga Jokera bila je zadnja koju je 28-ogodišnji Ledger dovršio prije nego je u januaru umro od slučajnog predoziranja propisanim lijekovima.

Nagađa se kako bi ovaj mladi glumac mogao biti posthumno nagrađen Oscarom, a karte za premijeru filma "The Dark Knight" prodate su sedmicama prije.