Film/TV
0

Terminatrix: obučena, našminkana i spremna za ubijanje

Klix.ba
Upoznajte Kristannu Loken, atraktivnu glumicu koja će prebiti Schwarzennegera u najnovijem <em>Terminatoru 3: Rise of the Machines</em>.

Mada je Kristanna nova u Terminator filmovima, očito je da je svladala najbitnije elemente serijala: Zapanjujuće vratolomije. Apokaliptična SF priča. I gomila kiborg vs. kiborg tučnjava prepunih velikih pušaka, eksplozija, i poprilično seksualnih tenzija.

Seksualnih tenzija?

"Mogu sigurno reći da postoji seksualna tenzija među likovima, ponajviše kroz nekoliko kompromitirajućih poza u scenama borbe", otkrila je Kristanna, koja je navodno u utrci za ulogu pobjedila niz glumica, od Famke Janssen do bivše WWF hrvačice Chynne, da bi dobila ulogu Arnold Schwarzennegerove robotske protivnice u Terminatoru 3: Rise of the Machines. Jasno je da je ova bivša 180cm visoka manekenka toliko vruća da bi otopila i najhladniji frižider. Ali ima li pojma kakva će vruća roba postati kada ovaj $170 miliona vrijedan film izađe u kina? "Pojma nemam", nasmijala se, pijuckajući čaj u restoranu na jednom lokalu u Universal Studiju. "Kada sam dobila posao, moj manager je rekao: 'Kristanna, uživaj u svojoj posljednjoj godini anonimnosti, jer poslije nećeš moći disati'. Osjećam se spremnom. Zašto ne?"

Stvarno, zašto ne? Očito je da je glumica morala teško raditi da bi dobila priliku da postane hollywoodska zvijezda, čak je učila i borilačke vještine Krav Maga samo da bi glumila sigurno najljepšu nemilosrdnu ubojicu koja je ikad došla na veliki ekran. Ali ovo otkrovenje postavlja dva očita pitanja: Šta je Krav Maga? I da li to znači da bi nas mogla prebiti sa zatvorenim očima?

"To je ova izraelska vrsta borilačkih vještina koja se uče u vojsci, a zapravo je to usavršena forma ulične tučnjave", rekla je 23-godišnja glumica. "Kažem vam, bilo je trenutaka kada sam htjela se pobit sa određenim ljudima..." Ali kako kaže Loken, bila je više sama sebi opasnost nego bilo kome drugom.

"Vidiš li ovu kvrgu na mom prstu?", pita, pokazavši ruku. "Moj Krav Maga instruktor mi je rekao 'Kristanna, morat ćeš radit stvari koje obično ne bi radila', i ja sam samo pomislila 'Haj, nema veze'. I naravno, jedan dan sam se zaključala van kuće i odlučila da šakom spucam kroz prozor i da uđem. Zvučalo je kao logična ideja u tom trenutku. Ali pošto nisam uspjela da probijem prvi put, pokušala sam još par puta. I uspjela sam. Razbila sam prozor. I krvarila sam. Bilo je glupo. Otkriješ skroz drugu stranu samog sebe".

Uz samo teško treniranje, tijekom snimanja T3 Kristanna se morala držati podalje od šećera, soli i alkohola. Zapravo nije mogla ništa raditi sem vježbanja i konzumiranja proteina. Što je bilo loše za nju, ali dobro za samu publiku koja će gledati film, jer će vidjeti razvijenu Lokenovu kako putuje kroz vrijeme kao i svi drugi Terminatori: potpuno gola. "Postajala sam poprilično nervozna pred kraj snimanja kada sam morala raditi golišave scene", otkrila je. "U podsvjesti sam stalno mislila, borim se protiv Arnolda i jednostavno moram biti gola pred cijelim svijetom. Tako da mi je to bio podsticaj.

Preuzeto iz posljednjeg izdanja Maxim at the Movies.