Film/TV
0

Terminator 3 prvi na Box Officeu

Klix.ba
Nakon 12 godina odsustva gotovo nezaustavljivi kiborg iz prošlosti vratio se u novom nastavku <i>Terminatora 3: Rise of the Machines</i> i za svog prvog vikenda prikazivanja inkasirao 44 miliona dolara, a od premijere 72,5 miliona.

Novi film sa Arnoldom Schwarzeneggerom ostvario je četvrtu najveću startnu zaradu svih vremena prazničnim vikendima. Novi Terminator 3, pod rediteljskom palicom Jonathana Mostowa, zaradio je gotovo 40% više od prethodnog nastavka Terminatora 2: Sudnji dan iz 1991., a kojeg je režirao James Cameron.

Na drugo mjesto sjevernoameričkog Box Officea dospio je, s gotovo duplo manjom zaradom od Terminatora, Legally Blonde 2: Red, White & Blonde sa Resse Witherspoon. Drugi dio Plavuše s Harvarda je ovog vikenda inkasirao 22,9 miliona, a od premijere (u srijedu) 39,2 miliona.

Treći novi film ovog vikenda bio je Sinbad: Legend of the Seven Seas, koji je razočarao s tek šestim mjestom sa zaradom od 6,8 miliona dolara, a od premijere u srijedu 10 miliona.

Treći film na Box Officeu su Čarlijevi Anđeli, a na četvrtom je šampion ovog ljeta sjajni animirani film U potrazi za Nemom.