Florida
0

Tematski park posvećen Harryju Potteru

Sarajevo-x.com
Foto: Universal Studio
Foto: Universal Studio
Čarobnjački svijet Harryja Pottera bit će obogaćen novim sadržajima. Riječ je o tematskom parku koji se bazira na popularnom filmu u produkciji Universal studija. Bit će otvoren u proljeće 2010. godine u Orlandu na Floridi.

Gradnja parka vrši se u koordinaciji sa autoricom vrlo uspješnih djela o Potteru, J.K. Rowling, čije su knjige pretvorene u jednako uspješne filmske nastavke.

Park je osmišljen u stilu škole Hogwarts koju pohađaju Harry i prijatelji, te će dočarati i izgled obližnjeg sela Hogsmeadea.

"Sve avanture u svijetu Harryja Pottera ovdje u Orlandu će oživjeti", poručio je Tom Williams, predsjedavajući parka. "Čarobnjački svijet Harryja Pottera bit će drugačiji od bilo čega na Zemlji."

Replika puba "Three Broomsticks", jednog od popularnih pubova Hogsmeadea, posjetiocima će ponuditi tradicionalni ugođaj i služiti piće zvano Butterbeer.

Park će nuditi i simulacije treninga letenja na magičnim stvorenjima, te takmičenje u čarobnjaštvu i prodavnice opreme.

"Harry Potter nastavlja produbljivati maštu gledalaca svih uzrasta", kaže Brad Globe, predsjednik proizvoda kompanije Warner Bros, a prenosi Telegraph.

Ovaj junak postao je apsolutni hit u svijetu. Prodato je preko 400 miliona primjeraka knjiga o Potteru dostupnih na 67 svjetskih jezika, a prodaja se vrši u preko 200 zemalja, dok filmovi ruše rekorde gledanosti na svjetskim box officima.