Film/TV
0

Tema TV1 sa Nikolinom Veljović: U prvom izdanju o popisu stanovništva

Poznata voditeljica i novinarka TV1, Nikolina Veljović, u novoj sezoni na TV1 naći će se u ulozi urednice i voditeljice dijaloške emisije Tema TV1, u kojoj će biti aktuelizirana ključna društveno-politička dešavanja koja su obilježila ovu sedmicu u BiH, ili su već duže vrijeme jedno od gorućih pitanja za čijim odgovorima i pojašnjenima traga bh. javnost.
Prvo izdanje na programu je u četvrtak u 21 sat, a prva Tema TV1 je popis stanovništva u BiH.

Teme će ovisiti o aktuelnostima ili će se birati po nekom drugom principu?

Obrađivat ćemo uglavnom najaktuelniju društveno-političku temu sedmice. Naravno, primarno nam je osluškivati puls građana, ono što je njima važno nama je najvažnije. Ovisno o temi nastojat ćemo dovesti najaktuelnije goste, stručnjake i aktere - provesti analize, čuti reakcije, prenijeti puls i stavove građana.

Na koji način građani mogu učestvovati u emisiji?

U emisiji Tema TV1 svoje značajno mjesto imat će i javnost, odnosno naši gledatelji. Kroz interakciju osluškivat ćemo i njihove interese i reakcije, putem društvenih mreža, SMS-a i direktnog telefonskog kontakta imat će priliku aktivno učestvovati te postavljati pitanja gostima i ostavljati svoje komentare.

Šta je tema prvog izdanja emisije, koje je na programu u četvrtak, 26. septembra, u 21 sat?

Popis stanovništva i sve što se veže za njega. Govorit ćemo o refleksijama koje bi rezultati popisa mogli izazvati u političkom, demografskom, ekonomskom smislu...

U ovom trenutku koliko je veliki za Vas izazov ulaska u novi, drugačiji projekt od onog što ste radili do sada?

Svaki novi početak je izazov. No, ova mi je godina na privatnom planu obilovala nekim novim sretnim i uspješnim počecima, zato sam sigurna da će upravo takav biti i ovaj novi, poslovni. Vidimo se 26. tačno u 21 sat. Budite uz Temu TV1!

TV1