{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Televizija Hema 1. marta slavi četvrti rođendan

25.2.2013. u 12:23
0
Televizija Hema 1. marta slavi četvrti rođendan
0
Televizija Hema 1. marta slavi četvrti rođendan
Redakcija Hema TV
Televizija Hema iz Sarajeva proslavit će 1. marta, na Dan nezavisnosti BiH, četvrtu godišnjicu postojanja i rada svečanim cjelodnevnim programom.
Prvi dio programa rezervisan je za sjećanja na referendum kojim su se građani BiH 1992. godine odlučili za nezavisnu i suverenu BiH, a u drugom dijelu bit će riječi o nastanku i značaju Televizije Hema.

Pored priloga i reportaža, o Danu nezavisnosti govorit će i gosti: Alija Muminović, Kasim Trnka, Jovan Divjak, Ivo Komšić, Adil Kulenović, Zaim Backović, Ejup Ganić, Amel Mekić. O TV Hema svoj stav iznijet će građani BiH, njen osnivač Enes Hajdarević, te stručnjaci Besim Spahić, Šemso Tucaković, Duška Jurišić, Jasminka Šipka, Olivera Dodig i druge javne ličnosti.

U programu Televizije Hema koji se emituje 24 sata gledaoci mogu pratiti vijesti o značajnim zbivanjima u BiH, regionu i svijetu, servisne informacije, reportaže, serije i filmove, ali i brojne emisije vlastite i domaće produkcije.

"Programsku shemu Televizije Hema prilagodili smo profesionalnim standardima i naš program sadrži sve programske komponente koje su obavezne za javne stanice. Trudimo se da bude raznovrstan, dobro organizovan i prilagođen svim kategorijama stanovništva. Posebno se ponosimo dugogodišnjim emisijama: Hema magazin (centralna informativna emisija), Iskre kulture (o umjetnosti i kulturnim zbivanjima), Izaberi zdravlje (o zdravstvu u BiH, liječenju bolesti i tegoba), Desetka (o obrazovanju, mladima, učenicima i studentima u BiH), Religija u službi života (emisija o aktivnostima i projektima vjerskih zajednica i Crkava), te reportažama iz BiH i svijeta", rekao je Senad Dorić, glavni i odgovorni urednik programa Televizije Hema.

Televizija Hema u redakciji ima diplomirane žurnaliste i novinare koji su završili fakultete društvenoga smjera. Svi su spremni odgovoriti zahtjevima savremenog izvještavanja i novinarstva.

"Tim Televizije Hema čine mladi ljudi, profesionalci, ljudi svjesni svoje odgovornosti koji predano rade na kvaliteti televizijskog sadržaja. Svoj posao želimo raditi etično, objektivno, kvalitetno i vjerodostojno. Opredijeljeni smo za novinarstvo oslobođeno političkih utjecaja ili utjecaja biznis sfere. Želimo da služimo građanima, jer tu smo zbog njih. I njihova nam je kritika jako bitna i ima najveću težinu. Važna nam je i saradnja sa drugim medijima i medijskim djelatnicima, jer samo zajednički možemo doprinositi boljem i bržem razvoju i unapređenju naše zemlje", rekao je Dorić.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Hoćete li gledati novu "Audiciju"?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: