Film/TV
0

Telering OBN TV: Gost Rasim Ljajić

Ove nedjelje Mato Đaković će u emisiji Telering, koja je na programu OBN TV 16.11.2014. od 14:25 sata, ugostiti Rasima Ljajića, potpredsjednika Vlade Srbije.

Sa svojim gostom koji će specijalno za ovu priliku doputovati iz Beograda Mato će otvoreno razgovarati o mnogim pitanjima pa tako i o historijskoj posjeti albanskog premijera Edija Rame Beogradu.

Posjeta premijera Albanije Beogradu je prva službena posjeta nekog albanskog državnika na najvišoj razini nakon 68 godina, od susreta nekadašnjeg albanskog šefa države Evera Hodže i Josipa Broza Tita u julu 1946.

Razgovarat će se i o privremenom puštanju Vojislava Šešelja iz Haga, da li će njegov povratak destabilizovati Srbiju i region, slaže li se Ljajić sa izjavom srbijanskog ministra za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Aleksandara Vulina, koji je ocijenio da je puštanje na slobodu lidera radikala politička poruka Haškog tribunala i pokušaj destabilizacije Srbije.

Kako komentariše činjenicu da su aktuelne vlasti dale garanciju za Šešeljevu slobodu ali da na dočeku u Beogradu niko od aktuelne vlasti nije bio prisutan. Biće govora i o saradnji zemalja u regionu.

Ne propustite novo izdanje Teleringa u nedjelju 16.11.2014. u 14:25 sati.