{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Telemach: Zatamnjivanje sadržaja nije isključivo odluka operatera

4.10.2012. u 18:19
0
6
Telemach: Zatamnjivanje sadržaja nije isključivo odluka operatera
0
Telemach: Zatamnjivanje sadržaja nije isključivo odluka operatera
Povodom velikog broja upita građana vezano za zatamnjivanje sportskih sadržaja na HRT 2, kompanija Telemach informira javnost da tzv. zatamnjivanje sportskog, odnosno bilo kojeg dugog sadržaja nije isključivo odluka operatera.
"Kompaniji Telemach kao pružatelju usluga kablovske televizije je od primarnog interesa sve sadržaje kanala koji su dijelom naše ponude učiniti dostupnim krajnjim korisnicima. Pri tome se podrazmijeva da isporuka usluga mora biti u skladu sa dobijenim dozvolama za rad i zahtjevima TV kuća koje su kupile određena prava za područje BiH, a čije programe reemitiramo", navodi se u saopćenju ove kompanije.

Iz Telemacha naznačavaju da je udruženje kablovskih operatora AKOP, čija je članica i kompanija Telemach, pisanim putem (u dva navrata, 2006. i 2008. godine) informirana od strane HTV-a kako pravo emitiranja sportskih sadržaja u okviru HRT2 programa ne posjeduje za područje BiH, te da u sklopu HRT2 programa nema dozvolu za reemitiranje predmetnih sadržaja.

"U cilju pružanja što bolje usluge krajnjim korisnicima, AKOP je sa svojim članicama u međuvremenu, od stvarnih vlasnika prava, pribavio odeđene dozvole za prijenos sportskih događaja, pa s tim u vezi nećemo zatamnjivati pojedine programe sportskog sadržaja. Granična područja, kako je i naglasio predstavnik HRT-a, zbog prelijevanja signala imaju svoju posebnost, jer korisnici programe mogu pratiti i putem zemaljskog signala", saopćeno je iz Telemacha.

Iz kompanije Telemach poručuju da će i dalje, kako samostalno, tako i kroz AKOP, nastojati omogućiti svojim korisnicima vrhunsku uslugu praćenja što većeg broja sadržaja i korištenja usluga od njihovog interesa, a u skladu sa važećim propisima i regulativama.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Hoćete li gledati novu "Audiciju"?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: