Druga sezona serije
66

Tarik Filipović pokazao kako su ga ispratili rudari u Brezi nakon snimanja "Kotline": "Tarik majstore"

N. O.
Screenshot/Instagram
Screenshot/Instagram
Tarik Filipović dio je druge sezone serije "Kotlina" bh. reditelja Danisa Tanovića, a dok je snimanje i dalje u toku glumac je pokazao kako su ga ispratili rudari nakon što je snimio svoj posljednji kadar.

Radnja druge sezone "Kotline", koja sadrži osam epizoda, smještena je u Sarajevu i Zenici, a neke scene snimane su u rudniku mrkog uglja Breza. Tarik je upravo podijelio kako mu je bilo raditi u ovakvom okruženju, ali i objavio kako su ga ispratili rudari po završetku snimanja.

"'Kotlina 2', druga sezona se još snima, a ja snimih svoj zadnji kadar u ovoj sjajnoj i uzbudljivoj seriji. Rudnik mrkog uglja Breza, izvana i iznutra bio je prirodna i uzbudljiva scenografija mojih snimajućih dana… Nezaboravno iskustvo… naoko negostoljubivo, a toliko topline i osmijeha rudara koji su te dane bili i glumci… toliko divnih, toplih i emotivnih priča… hvala momci… divim Vam se. Sretno i dalje", napisao je Filipović.

U videu je objavio nekoliko detalja sa seta gdje se vidi zajedno s kolegama, kao i rudarima koji su bili dio glumačke ekipe serije.

"Sretno do kraja i hvala cijeloj briljantnoj ekipi serije na čelu sa Danisom i Erolom, hvala mojim divnim kolegama Faketi, Leoni, Aniti, Feđi, Nusmiru, Goranu… Vidimo se na posljednjoj klapi, a onda 'jedvačekanje' premijernog prikazivanja", napisao je uz video.

Također, snimak koji je podijelio na svom Instagram storyju prikazuje rudare koji mu skandiraju "Tarik majstore", a dobio je aplauze i od kolega.

Nova sezona serije dijelom se seli do drugog najvećeg grada iste geografske kotline - Zenice, istražujući ponovno jedan nejasan slučaj ubistva ili samoubistva. Rudimentarni liberalni kapitalizam, zagađenje, globalno otopljenje sa jedne strane te energetska kriza i planovi za prelazak na čiste izvore energije reflektuju se i na našu svakodnevicu. Sezona postavlja pitanja morala, kolektivnog i individualnog, društvene svijesti, budućnosti i pripadanja.

Glumcima iz prve sezone: Feđi Štukanu, Borisu Leru, Idi Keškić, Mariju Knezoviću, Amaru Čustoviću, Vedranu Tuceu, Semiru Kriviću i Vanesi Glođo se u drugoj sezoni pridružuju Snežana Vidović, Anita Kajasa, Tarik Filipović, Alen Muratović, Helena Vuković, Faruk Hajdarević, Katarina Kaća Dorić, Faketa Salihbegović Avdagić, Lamija Salihović, Edin Avdagić te hrvatski glumci Goran Navojec i Leona Paraminski.