Stigle najveće zvijezde
0

Tarantino i Pitt okruženi fanovima u Cannesu

Sarajevo-x.com
Svjetski priznat reditelj Quentin Tarantino i glumac Brad Pitt stigli su u Cannes da bi promovirali svoj novi film, 'Inglourious Basterds', piše AP.

Dvojac Tarantino - Pitt je na press konferenciji povodom premijere svog filma bio okružen novinarima i obožavateljima kojima su podijelili mnoge autograme.

Film 'Inglourious Basterds' je epska ratna drama čija je radnja smještena u u okupiranu Francusku tokom Drugog svjetskog rata. Film je djelimično inspiriran italijanskim filmom 'Inglorius Bastards' iz 1978. godine, reditelja Enza Castellarija, no nije remake tog filma, dodaje AP.

I režiju i scenarij 'Inglourious Basterdsa' potpisuje Quentin Tarantino, a u filmu se pojavljuje dosad najveći broj likova u Tarantinovim filmovima.

Glavnu ulogu židovskog poručnika Alda Raineja tumači Brad Pitt, a narator je poznati glumac Samuel L. Jackson.

Uz spomenute glumce, u filmu glume još i Mélanie Laurent, Christoph Waltz, Diane Kruger, Michael Fassbender, Daniel Brühl, B. J. Novak, Til Schweiger, Samm Levine, Julie Dreyfus, Maggie Cheung, August Diehl, Mike Myers, Rod Taylor, Christian Berkel i Eli Roth.

Film je jutros na konferenciji prikazan novinarima i nekolicini drugih okupljenih ljudi dok će svoju gala premijeru film 'Inglourious Basterds' imati večeras.

Ono što je također zaintrigiralo novinare jeste to da je slavni par Jolie - Pitt u Cannes stigao odvojeno, dok su protekle godine na istom festivalu bili nerazdvojni.