Znate li vi odgovor?
30

Takmičarku "Milijunaša" namučilo pitanje o Adamu i Evi, morala iskoristiti joker "pitaj publiku"

L. R.
Screenshot:HRT1
Screenshot:HRT1
Takmičarka večerašnjeg izdanja kviza "Tko želi biti milijunaš" Ivana Dakić stigla je do 13. pitanja i osvojila 18.000 eura, ali jedno pitanje iz opće kulture namučilo ju je pa je morala iskoristiti joker.

Magistrica ekonomije iz Zagreba koja radi u IT sektoru, a u slobodno vrijeme voli putovati te je posjetila oko 80 zemalja širom svijeta.

Svoj prvi joker iskoristila je na 9. pitanju kada je pozvala prijatelja za pomoć. Na pitanju za 2.500 eura tražio se naziv kojim statističari zovu sveprisutnu Gaussovu distribuciju. Ponuđeni odgovori bili su a) uobičajenom, b) tipičnom, c) redovnom i d) normalnom. Iako je i sama pretpostavila tačan odgovor, željela je to i potvrditi. Tačan odgovorio bio je d) normalnom.

Međutim, pitanje iz opće kulture namučilo je takmičarku Ivanu koja je odlučila iskoristiti joker "pitaj publiku". Pitanje za 10.000 eura je glasilo:

"Adam je prvi, a Eva druga. Ko je treći čovjek?"

Ponuđeni odgovori bili su: a) Nod b) Šet c) Kajin i d) Abel. Publika je glasala 70 posto za odgovor c) Kajin, što je ujedno i tačan odgovor.

Posljednji joker "pola-pola" iskoristila je na narednom pitanju i uspjela osvojiti 18.000 eura. Na kraju, otvorila je i 13. pitanje, no ne znajući sa sigurnošću tačan odgovor, nije htjela rizikovati i odustala je.