Osvojila 5.000 eura
19

Takmičarka u "Milijunašu" pala na pitanju iz geografije, biste li vi znali tačan odgovor?

D. J.
Foto: HRT
Foto: HRT
U večerašnjem izdanju emisije "Tko želi biti milijunaš?" nastupala je Korina Hrkać iz prethodne emisije te dvoje novih natjecatelja, Ivan Borković i Mateja Prpić.

Korina je stigla do 11. pitanja i osvojila 5.000 eura, Ivan je zaustavljen na 10. pitanju i napustio je kviz sa 150 eura, dok Mateja zasad ima 2.500 eura.

Zagrebčanka Korina je prvi džoker zatrebala na osmom pitanju u kojem se tražio uljez autoportreta Van Gogha. Publika je najviše odgovora dala odgovoru pod C s majmunom, čak 78%, dok nijedan glas publike nije dobio odgovor pod A, slamnati šešir. Ovog puta je publika bila u pravu pa je Korina osvojila 1.000 eura i nastavila igru.

Novu pomoć džokera zatrebala je na 10. pitanju za 5.000 eura koje je glasilo "Koja je opera premijerno izvedena podnaslovom Almaviva, ili nekoristan oprez?" Poziv je uputila Jakovu, koji je dao 70% odgovoru pod C - "Prodana nevjesta". Kako bi bila što sigurnija, Korina je odlučila iskoristiti i džoker pola-pola jer se radilo o pitanju kojim se prelazi drugi prag.

Pokazalo se da je dobro odlučila jer je eliminiran njegov odgovor, a ona se odlučila za operu "Seviljski brijač" koja joj je donijela 5.000 eura.

Korinin put do glavne nagrade zaustavilo je 11. pitanje koje je glasilo: "Preko rijeke Guadiane moguće je zip-lineom prijeći granicu između..." Na spomenutom pitanju nema rizika pa je Korina pogađala, no, nažalost, nije dala točan odgovor pa je napustila igru. Biste li vi znali odgovor?

Tačan odogvor na ovo pitanje je pod A Portugala i Španije.

Inače, takmičarka Mateja s osvojenih 2.500 eura nastavlja igru u sljedećoj emisiji.