Reality show
277

Takmičari proveli godinu u divljini pa saznali da se njihova emisija više ne prikazuje

Klix.ba
Nakon godinu dana provedenih u škotskoj divljini, takmičari reality showa Eden napustili su svoje novoizgrađene domove i vratili se u civilizaciju. Tamo ih je dočekalo neugodno iznenađenje - TV emisija se već mjesecima ne prikazuje!

Posljednjih deset takmičara reality showa u programu Channel 4 po povratku je očekivalo doček iz snova i status zvijezda, ali su se itekako razočarali kada su čuli da je emitovanje emisije prekinuto nakon samo četiri epizode i to prije više od osam mjeseci, zbog čega su gledaoci vjerovali da je cijeli projekat okončan.

Emisija je bila posvećena grupi stranaca koji su trebali dokazati da su sposobni za godinu osnovati vlastitu zajednicu daleko od civilizacije. Od prvobitne grupe odabrane za ovaj "društveni eksperiment" 13 učesnika je odustalo, najčešće zbog nemilosrdne klime.

Pokušaji osnivanja društvene zajednice daleko od ostatka svijeta nailazili su na velike probleme, od ljubomore i svađa do gladi.

"Posljednjih deset je otišlo. Na kraju se ispostavilo da je emisija bila šala. Neki od učesnika su viđeni kod zubara u Fort Williamu nakon što su jeli šljunak predviđen za hranjenje kokoški", ispričala je lokalna stanovnica Maria Macpherson.

Channel 4 poručio je da će se emisija Eden vratiti na TV ekrane ove godine.