Jedini bh. kviz
85

Takmičar u ZNZKVI-ju pogriješio na pitanju za 200 KM: Koje ekipe igraju ako su na terenu FE3C i NaCl?

L. R.
Screenshot/FTV
Screenshot/FTV
Večerašnje izdanje bh. kviza "ZNZKVI" donijelo je brojna zanimljiva pitanja za gledatelje, a posljednje pitanje o sportu posebno je privuklo pažnju.

U ovosedmičnom izdanju kviz je vodio Stihomir Klepić, a kao svakog četvrtka u studiju bio je prisutan komentator Ajda Činjenica.

Nakon što je nekoliko takmičara osvojilo iznose od 50 i 100 KM, posljednji takmičar se odvažio i otvorio posljednje pitanje za 200 KM.

Posljednje pitanje poznato kao "pitanje za Nobela" donosi mogućnost za osvajanjem 200 KM. Međutim, ako netačno odgovorite na ovo pitanje, gubite do tada osvojeni iznos.

To nije spriječilo takmičara Amara iz Sarajeva da okuša svoje znanje, ali i sreću. Komentator Ajda Činjenica upozorio ga je da se radi o pitanju koji je kombinacija sporta i hemije. Pitanje na koje nije bilo ponuđenih odgovora, glasilo je:

"Koje ekipe igraju ako su na terenu FE3C i NaCl?"

Screenshot/FTV
Screenshot/FTV

Takmičar je odgovorio da su to klubovi Tuzla City i Sloboda Tuzla. Međutim, njegov odgovor nije bio tačan u potpunosti. Naime, tačan odgovor je glasio Čelik Zenica i Tuzla City.

Podsjećamo, "ZNZKVI" je trenutno jedini bh. kviz, a možete ga pratiti svakog četvrtka u periodu od 18 sati u programu Federalne televizije. Budući da je riječ o kvizu takozvanog telefonskog formata, sudjelovati možete putem brojeva 033 455 151 i 033 645 142. Više informacija o kvizu "ZNZKVI" možete pronaći na zvaničnoj web stranici kviza.