Film/TV
0

"Tajni Prozor" u kinu Apolo od 7. septembra

Sarajevo-X
Od 07. septembra na redovni repertoar kina Apolo Art Company donosi posljednju u nizu filmskih adaptacija snimljenih prema romanima jednog od najpopularnijih autora današnjice Stivena Kinga, napeti triler "Tajni Prozor" ("Secret Window").

U rediteljskom prvijencu poznatog holivudskog scenariste Dejvida Koepa, tvorca mega hitova „Nemoguća misija“ i „Spider-Man“ u naslovnoj ulozi se pojavljuje jedan od najpopularnijih glumaca današnjice Johnny Depp. Junak prošlogodišnjeg mega hita „Pirati sa Kariba“ za kojeg je nagrađen i Zlatnim Globusom ponovo pokazuje svu raskoš svom glumačkog talenta u klaustrofobičnoj priči u kojoj sjajnu potporu ima od strane Džona Turtura, iskusnog karakternog glumca koga svi pamte iz remek djela braće Koen „Banton Fink“ i plavosoke ljepotice Marije Belo, junakinje kritičarskog favorita „Hladnjak“.

Glavni junak filma "Tajni prozor" je Mort Rejni, nesređeni autor koji se povlaći u izolovanu kolibu u šumi, kako bi iskoristio pisanje kao jednu vrstu terapije u zaboravljanju nevjernosti njegove uskoro bivše supruge Ejmi. Mortov život je zbrka, ali će uskoro postati još gori. Jednog popodneva, zlokobni čovjek koji sam sebe naziva Džon Šuter dolazi na njegova vrata sa tvrdnjom da je Mort ukrao jednu od njegovih priča. Mort je zapanjen i tjera ga sa svog trijema, ali Šuter se neće predati tako lako, pa počinje uhoditi nesretnog pisca, prijeteći neželjenim posljedicama ako Mort ne prizna svoju krivnju, a nakon toga poduzima konkretne poteze nakon što Mort odbije kapitulirati....

Film “Tajni prozor” prikazivaće se u kinu Apolo do 16. septembra u redovnim terminima od 19:00 I 21:00 sat.