Film/TV
0

Tajna premijera novog filma Woodyja Allena u Španiji

Sarajevo-x.com
Foto: Reuters
Foto: Reuters
U ponedjeljak je održana tajna premijera novog filma kultnog redatelja Woodyja Allena, "Cassandra's Dream", u industrijskom gradu Aviles na sjeveru Španije, iako je film trebao biti zvanično predstavljen na Filmskom festivalu u Veneciji krajem ljeta, objavile su u utorak španske novine El Pais.

Novo Woodyjevo filmsko ostvarenje u kojem glavne uloge tumače Collin Farrell i Ewan McGregor, prikazano je u najvećoj tajnosti u gradskoj vijećnici Avilesa pred samo 600 osoba.

"Nadam se da vam se film sviđa, a ako vam se ne sviđa možete zatražiti povrat novca", izjavio je poznati redatelj nakon tajne premijere.

Woody Allen je, odmah u utorak, sa svojom filmskom ekipom otišao u obližnji gradić Oviedo kako bi izabrao lokacije za snimanje novog filma u kojem će glumiti mlada hollywoodska zvijezda Scarlett Johansson, Javier Bardem i prelijepa Penelope Cruz. Početak snimanja je zakazan za kraj ove godine u Barceloni.

Allen je prvi put posjetio Oviedo 2002. godine, kada mu je dodijeljena nagrada za umjetnost, te je izjavio kako ga je odmah osvojila romanička i srednjovjekovna arhitektura ovog grada.

Nakon ove posjete grad je podigao brončani spomenik ovom intrigantnom filmskom redatelju.