Film/TV
86

Svjetska premijera filma "Inferno" u Cinema Cityju

Od 20. oktobra na repertoaru Cinema Cityja svjetska premijera filma "Inferno", drama "Neslavno slavna Florence" i animirana komedija "Svemirska avantura 2".

"Inferno" je akcioni triler reditelja Rona Howarda, a glavne uloge tumače oskarovac Tom Hanks, Felicity Jones, Omar Sy...

Još jedan filmski hit snimljen prema istoimenom književnom bestseleru po uzoru na Da Vincijev kod i Anđele i demone autora Dana Browna. Nakon što se probudi u bolničkom krevetu u Firenci bez sjećanja u vezi svega što se dogodilo u posljednjih nekoliko dana, Robert Langdon se odjednom nađe na meti ubice. Uz pomoć doktorice Sienne Brooks i njegovog poznavanja simbolizma, Langdon će istovremeno pokušati pobjeći, ali i riješiti najintrigantniju zagonetku s kojom se do sada susreo.

"Neslavno slavna Florence" (Florence Foster Jenkins) je biografska komedija, drama, reditelja Stephena Frearsa, a glavne uloge u filmu tumeče Rebecca Ferguson, Hugh Grant, Meryl Streep.

Istinita priča o nasljednici Florence Foster Jenkins (Meryl Streep), koja je sanjala da postane operna pjevačica uprkos lošem pjevačkom glasu. Jenkins je koristila svoje veze, moć i bogatstvo kako bi privukla pažnju kao pjevačica. Hugha Granta ćemo gledati kao njenog partnera i menadžera St. Clairea Bayfielda. U filmu ćemo također vidjeti i veliku TV zvijezdu serije "Teorija velikog praska" – Simona Helberga, koji će pratiti Florencine nastupe za klavirom.

"Svemirska avantura 2" (Space Dogs Adventure to the Moon) je animirana avantura reditelja Mike Disa.

Teenager Pushok odluči pronaći svog izgubljenog oca astronauta. Uprkos svim zabranama, Pushok se uspije ukrcati na raketu koja ide prema Mjesecu te uskoro otkiva kako nije sam, već su s njim njegova mama, macho majmun i beba vanzemaljac. Zajedno će naučiti pravo značenje zajedničkog rada u potraži za Pushokovim ocem.