{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Svjetska premijera filma "Gori vatra" 11. avgusta u Lokarnu

26.7.2003. u 17:39
0
0
Svjetska premijera filma "Gori vatra" 11. avgusta u Lokarnu
0
Svjetska premijera filma "Gori vatra" 11. avgusta u Lokarnu
Scena iz filma 'Gori vatra'
Film "Gori vatra", bh. reditelja Pjera Žalice, svjetsku premijeru će doživjeti 11. avgusta na ovogodisnjem filmskom festivalu u Lokarnu, koji će se održati od 6. do 16. avgusta.
Kako je za Oslobođenje izjavio producent filma Ademir Kenović, svi su presretni jer je film uvršten u program ovog festivala. "Još ne znamo ko će sa Pjerom ići u Lokarno, ali svakako da će premijera proteći u prisustvu ekipe", kaže Kenović.

Žalica, koji se nalazi na moru, presretan je zbog sada i zvanične potvrde da je "Gori vatra" uvršten u program ovog značajnog festivala. Film je uvršten u internacionalni program koji je kompeticijskog karaktera, a nagrade za koje se "Gori vatra" takmiči su: Zlatni leopard za najbolji film (90.000 švicarskih franaka), Srebrni leopard za drugi najbolji film (30. 000SF), Srebrni leopard za najbolji debitantski ili drugi film u karijeri, Specijalna nagrada žirija (30. 000SF), te Leopardi za najbolje muške i ženske glumačke kreacije.

Pored Žalicinog filma u ovaj program uvrštena su ostvarenja iz sedamnaest zemalja svijeta, od čega ih je šest debitantskih. Odluku o nagradama za najbolja ostvarenja donijet će internacionalni žiri u sastavu: Girish Karnad, reditelj, Niccolo Ammaniti, pisac, Jean-Luc Bideau, glumac, Franck Nouchi, filmski kritičar, Nick Powell, producent, David Robbins, kompozitor, Stefania Rocca, glumica.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Da li je Sarajevu potrebna nova koncertna dvorana?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: