Uz promotivne akcije
0

VIDEO / Svjetska premijera "Dana zaljubljenih" u Cinema Cityju

Sarajevo-x.com
Sarajevski multipleks Cinema City za narednu sedmicu, nakon još jednog uspješnog vikenda u kojem je najgledaniji film svih vremena "Avatar" Jamesa Camerona prešao magičnu cifru od 25.000 gledatelja, najavljuje jednu svjetsku i jednu bh. premijeru, te održavanje velike promotivne akcije Dan zaljubljenih.

Program od 11. februara predvodi dugo očekivana romantična komedija prikladnog naziva "Dan zaljubljenih" (Valentine's Day). Gary Marshall, tvorac klasika žanra romantične komedije "Zgodna žena" i "Odbjegla nevjesta", za svoj visokoprofilni projekat, pravi praznik zaljubljenih, okupio je zvjezdanu glumačku ekipu koju predvode dobitnici Oskara Julia Roberts i Jamie Foxx, a tu su još ljepotice Jessica Alba, Jessica Biel, Jennifer Garner i Anne Hathaway, mladi komičari Bradley Cooper, Topher Grace i Aston Kutcher, junak TV serije "Uvod u anatomiju" Patrick Dempsey, te veterani Kathy Bates i Hector Elizondo.

Film koji će svoju svjetsku premijeru doživjeti 11. februara u Cinema Cityju dan prije otvaranja na američkim kino blagajnama govori o isprepletenim ljubavnim dogodovštinama parova i samaca iz Los Angelesa, njihovim težnjama, strahovima i očekivanjima za Dan zaljubljenih.

Cinema City još jednom napominje da u saradnji sa agencijom Centrotrans Eurolines i dalje realizuje nagradnu igru za sve gledatelje filma "Dan zaljubljenih" od 11. do 17. februara u dvorani 1. Uz kupljenu ulaznicu gledatelji će dobiti afišu na kojoj treba da ispune svoje lične podatke i nakon projekcije ubace je u posebno pripremljenu kutiju na izlazu i ulaze, te na taj način imaju mogućnost osvojiti jedan od tri paket aranžmana Prag - Beč za 8. mart koje poklanja Centrotrans Eurolines. Imena dobitnika nagrada bit će poznata nakon javnog izvlačenja u četvrtak, 18. februara.

Sa druge strane, ljubitelje regionalnog filma očekuje distribucija slovenačko-bosanske koprodukcije, drame "Estrelita" čija će se svečana bh. premijera uz prisustvo ekipe i medija održati 9. februara u multipleksu Cinema City. U ostvarenju vrlo iskusnog spisatelja, glumca i reditelja Metoda Peveca u naslovim ulogama pored slovenačkih glumaca Stele Čušin i Marka Kovačevika gledamo i bh. veterana Senada Bašića, koji nas je u posljednje vrijeme oduševio ulogom švicarskom filmu "Preko granice", te Medihu Musliović, sarajevsku pozorišnu zvijezdu kojoj je ovo prva velika filmska uloga.

Glavni lik filma je Dora Fabiani profesorica klavira i supruga slavnog violiniste Mihaela Fabijanija sa kojim je 30 godina u braku. Još uvijek jako povrijeđenom bračnom prevarom u njen život ulazi Amir, skromni dječak iz siromašne porodice. Amir počinje dolaziti njenoj kući kako bi svirao violinu i Dora osjeti da bi dragocjeni instrument svog supruga trebala proslijediti dječaku. Ona organizira časove violine za dječaka i posveti se njegovom napretku.

U toku je i pretprodaja "ljubavnih combo paketa" za promotivnu akciju "Dan zaljubljenih" Cinema Cityja. Svi gledatelji koji po promotivnoj cijeni od 16 KM kupe dvije ulaznice za bh. premijeru romantične komedije Jennifer Aniston "I to se zove ljubav", te za posebne projekcije komedija "Dan zaljubljenih" i "Ljubavni jackpot", dvije Coca Cole od po 0,33 l i mega kokice, 14. februara u multipleksu učestvuju u nagradnoj igri u kojoj će svaki 50. posjetitelj osvojiti poklon paket partnera akcije, Tesori D'Oriente, linije proizvoda sa orijentalnim sastojcima koji su vijekovima koristeni u kozmetici.

Cinema City bar će doprinijeti ugodnoj atmosferi Dana zaljubljenih specijalnom promotivnom cijenom od 3,5 KM za sva vina 0,2 l i posebnim iznenađenjima za sve posjetitelje.

Sve informacije oko promotivne akcije "Dan zaljubljenih", programa prikazivanja, filmova u najavi i uslugama Cinema City sve zainteresovani mogu dobiti putem web stranice www.cinemacity.ba gdje se mogu prijaviti za sedmični newsletter te putem info telefona: 033 567 230.