Poslije duge bolesti
59

Svijet je napustio glumac Igor Pervić, preminuo u 52. godini

Klix.ba
Foto: Alo!
Foto: Alo!
Srbijanski glumac Igor Pervić preminuo je rano jutros u svom stanu u Beogradu. Imao je 52. godine, a glasio je za zlatnog dečka domaće kinematografije.

Njegovo ime je dugo bilo povezano sa teškim drogama.

Od njega se prva oprostila njegova bivša djevojka Jovana Petrović, koja je na Facebook postavila fotografiju s njim i napisala "Moja ljubav". Ubrzo je uslijedilo mnoštvo objava ljudi koji se žele oprostiti od glumca.

Igorov lik nastavlja živjeti kroz uloge koje je igrao, a pojavljivao se u brojnim filmskim ostvarenjima na regionalnoj sceni.

Glumiti je počeo sa samo sedam godina, a poznat je po filmovima "Crni bombarder", "Lajanje na zvezde", "Bure baruta" i "Sivi dom", a mogli smo ga gledati i u serijama "Ranjenik" i "Vuk Karadžić".

Foto: Instagram
Foto: Instagram

Igor je rođen 29. oktobra 1967. godine u Beogradu. U tinejdžerskim danima je imao motor, a kako je pričao u nekoliko navrata, sa njim je zaveo djevojku koja ga je uvela u svijet droge.

Poslije toga je došao neki novi i ljepši dio života, gdje mu je njegova nova velika ljubav, Jasmina Holbus, pomogla da prebrodi težak period.