Prikazana u traileru
5

Svi se pitaju ko je Irina Nowak, Boratova kolegica iz nastavka komičnog hita

Dž. L.
Vijest o nastavku megapopularnog hita "Borat" iz 2016. godine obradovala je milione fanova slavnog komičara Sache Barona Cohena, a sada se uveliko polemiše o njegovog kolegici iz filma Irini Nowak koja bi ustvari mogla biti Maria Bakalova.

Ko je ustvari Irina Nowak, pitaju se mnogi. Kako je na internetu gotovo nemoguće pronaći detaljne informacije o filmu, nije bilo jasno ko je djevojka koja se pojavljuje u traileru za "Borat 2". Ipak, Amazon je u svom saopćenju na Prime Video napisao da u filmu glume Sacha Baron Cohen i Irina Nowak.

Detalj iz trailera
Detalj iz trailera

Ukoliko se upustite u pretraživanje na internetu, nećete saznati mnogo toga o Irini Nowak. Na IMDb-u nema nikoga pod ovim imenom, čime je jasno da se Sacha Baron Cohen malo poigrao. Irina Nowak u osnovi ne postoji. Nema je čak ni na Instagramu, što bi za ambicioznog glumca 2020. godine moglo značiti da živi na Mjesecu, piše Slate.

Nekoliko izvora pak sugerišu da je Irina Nowak bugarska glumica imena Maria Bakalova. Publicisti filma nisu odgovorili na zahtjev za otkrivanje identiteta glumice.

Maria Bakalova i Irina Novak (Foto: Slate)
Maria Bakalova i Irina Novak (Foto: Slate)

Ipak, prilično nejasna web stranica i YouTube kanal nazvan Illumineradi piše da će "relativno nepoznata Maria Bakalova glumiti pored Cohena kao Boratova kćerka".

Ukoliko uporedite Irinu i Mariju, neke sličnosti su očigledne, ali i dalje je teško sa sigurnoću tvrditi da je zaista riječ o bugarskoj glumici Bakalovoj. U svakom slučaju, čini se da mnogo toga neće biti poznato prije zvanične premijere filma koja je planirana za 23. oktobar.