Na dvije lokacije
0

Svečane projekcije s ekipom filma "Praznik rada" Pjera Žalice večeras u Mostaru

I. S.
Ekipa filma "Praznik rada", novog ostvarenja Pjera Žalice, večeras će pozdraviti publiku u Mostaru i to na projekcijama u 19 sati u CineStarui u 20 sati u Cineplexx Plazi.

"Veliku radost ste nam učinili u večeras. Ne znam jesmo li vas rastužili, ali vi ste nas svojim dolaskom neopisivo obradovali jer mi film i radimo zbog ovoga – zbog publike u kinima. Znam da se film danas može gledati na raznim uređajima i to je lijepo, ali kino je jedino pravo mjesto za gledanje filma. Za nas je to praznik: kad vidimo da je postojao dobar razlog da napravimo film, posebno kada u publici vidim ovoliko mladih“, rekao je Žalica sinoć nakon svečane projekcije filma u Banjoj Luci.

Ulaznice za sve projekcije u kinima širom BiH su u prodaji na blagajnama kina ili online, a termini projekcija su na web stranicama kina. Distributer filma za BiH je Obala Art Centar iz Sarajeva. Linkovi za online kupovinu ulaznica: CineStar, Cineplexx Sarajevo, Cineplexx Mostar i Meeting Point.

Nakon Sarajeva, Banja Luke i večerašnjih projekcija u Mostaru, ekipa filma odlazi u ponedjeljak, 17. oktobra u Tuzlu, gdje je projekcija u 20 sati u CineStaru Tuzla, a u utorak, 18. oktobra u Zenicu – projekcija u CineStaru Zenica počinje u 20 sati.

Sinopsis: Nakon deset godina u Njemačkoj, Armin se u gluho doba noći vraća u Bosnu. Prvomajski su praznici, Armin se tek oženio i želi iznenaditi svoga oca Fudu, ali Fude nema kući. Komšija kaže: "Uhapsiše Fudu, ko zna zašto." U mahali nemir. Fudo zločinac?! Armin želi doznati istinu, a komšiluk proslaviti Praznik rada.

Uloge tumače: Muhamed Hadžović, Emir Hadžihafizbegović, Admir Glamočak, Boris Isaković, Aleksandar Seksan, Mirvad Kurić, Jasna Žalica, Tatjana Šojić, Dženita Imamović Omerović, Labina Mitevska, Vedran Đekić, Branka Katić, Ermin Bravo, Branimir Popović i Adnan Goro.