{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Sve manje gay likova u serijama

S
25.9.2007. u 10:45
0
0
Sve manje gay likova u serijama
0
Sve manje gay likova u serijama
Studija koju je radila Asocijacija Gay & Lesbian Alliance Against Defamation (GLAAD) istražuje zastupljenost homoseksualnih likova u američkim serijama. Rezultati studije pokazuju pad te cifre zbog čega GLAAD izražava zabrinutost jer se gay populacija osjeća ugroženo i nedovoljno zastupljeno na televizijskom programu.
U ovogodišnjoj sezoni serija koje će se emitirati širom SAD-a zastupljeno je sedam homoseksualnih likova. U poređenju sa prošlogodišnjom sezonom taj broj je smanjen jer je tada bilo zastupljeno 10 gay likova. Većina serija emituje se na ABC-ju, javili su zvaničnici asocijacije GLAAD, a prenosi Reuters.

Za potrebe studije analizirano je 87 serija sa ukupno 650 likova.

"Moramo naglasiti da je vidljiv napredak u tome kako nas scenaristi i režiseri posmatraju i predstavljaju u svojim serijama, ali je broj homoseksualnih likova u serijama znatno manji u odnosu na prošlogodišnju serijsku sezonu“, objasnio je predsjednik asocijacije GLAAD, Neil G. Giuliano.

GLAAD se ovakvim istraživanjima bavi već 12 godina, a u posljednje tri godini također ispituju zastupljenost karaktera u serijama koji dolaze iz zajednica koje su manjina u SAD-u.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: