Osuda dječjeg showa na BBC-u
0

Suze zbog poniženja i oštrih kritika žirija

Sarajevo-x.com
Dječji reality show kojeg emitira britanska televizijska kuća BBC našao se na udaru javnosti i psihologa nakon što su mali natjecatelji već nekoliko puta plakali zbog oštrih kritika stručnog žirija, pišu britanski mediji.

Reality show 'Ko želi biti superheroj?' u kojem učestvuju natjecatelji od 9 do 13 godina starosti iznenadio je gledatelje, roditelje te psihologe koji smatraju da su odluke žirija i kritiziranje djece prevršile svaku mjeru.

U natjecanju 'Ko želi biti superheroj?', trinaest malih takmičara se bori da lik superheroja kojeg su osmislili bude odabran za novog strip junaka, dok žiri, kojeg čine voditelji dječjeg programa Sam Nixon i Mark Rhodes, odlučuju o izbacivanju kandidata.

Nakon prestrogog kritiziranja i podsmijavanja dječjim kostimima i interpretaciji tačke, nekoliko takmičara se rasplakalo što je uveliko naljutilo gledatelje, a na adresu poznate televizijske kuće već je stiglo 25 pisama osude onoga što žiri čini učesnicima showa.

Reality show 'Ko želi biti superheroj?' već porede sa dječjim Big Brotherom koji je zgrozio javnost nakon što su djeca iz nižih razreda osnovne škole ostavljena sama u kući gdje su jači dječaci maltretirali slabije, a jedna djevojčica je uhvaćena sa cigaretama.

'Jako je loše djecu izlagati javnom poniženju i odbijanju publike, a i odrasli učesnici Big Brothera i sličnih realityja često izjavljuju da su znali o čemu se radi da nikad ne bi pristali na život pred kamerama. Možete zamisliti onda šta to može učiniti djeci', izjavila je dječja psihologica Bettina Hoffman.

Iz BBC-a su rekli samo da su djeca sretna što se mogu zabavljati i natjecati, te da oni imaju vlastite psihologe koji se brinu o dobrobiti djece.