BKC
125

Suze i smijeh publike na specijalnoj projekciji filma "Scream for me Sarajevo"

Piše: El. B.
U prepunom Bosanskom kulturnom centru (BKC) Sarajevo sinoć je, 23. godine od održavanja koncerta legendarnog Brucea Dickinsona, frontmena benda Iron Maiden, u opkoljenom Sarajevu, upriličena projekcija filma "Scream for me Sarajevo" reditelja Tarika Hodžića.

U filmu koji je dokumentaristička priča bazirana na ideji Jasenka Pašića koji je uz pomoć reditelja Tarika Hodžića i producenta Adnana Ćuhare uspio sklopiti sve segmente i aktere ovog spektakularnog događaja koji je na trenutak građane Sarajeva sklonio od ratnih strahota i užasa, ispričana je priča o opsadi Sarajeva i nevjerovatnom duhu građana.

Publika, koja je do posljednjeg mjesta ispunila Bosanski kulturni centar u Sarajevu, je ekipu koja stoji iza ovog filma nagradila višeminutnim ovacijama i aplauzom. Karte za specijalnu projekciju ovog filma bile su rasprodate nekoliko dana unaprijed, a publika ni ovaj put nije mogla sakriti suze i smijeh koje je izmamila ova emotivna priča koja budi sjećanja.

Film "Scream for me Sarajevo" prikazan je na brojnim festivalima širom svijeta i osvojio je desetine priznanja u različitim kategorijama.