Festival mladih 2021.
1

Sutra prikazivanje filma "Od gnijezda do zvijezda"

I. S.
U okviru Festivala mladih 2021. Pozorište mladih Tuzle u saradnji sa Udruženjem "Mladi Tuzle" organizuje projekciju filma "Od gnijezda do zvijezda".

Nastao je 2019. godine u produkciji Mladih Tuzle uz podršku Fondacije tuzlanske zajednice. Kratki igrani film "Od gnijezda do zvijezda" je emotivna priča o prijateljstvu koje se svijetom mašte pokušava izboriti sa teško ili nikako rješivim situacijama u stvarnosti. Osnovna tema filma je vršnjačko nasilje, ali i nasilje u porodici, predstavljeni kao svakodnevnica i prepreka odrastanju.

U isto vrijeme, radnja prati djevojčicu i dječaka kao učenike osnovne škole izložene negativnim komentarima koji postepeno dovode do isticanja ozbiljnosti suštine problema međuvršnjačkih odnosa. Imenovanje uzroka problema, te mogućnost promjene pasivnosti društva u shvatanju težine potencijalnih posljedica nasilja jesu ciljevi kojima teži ovaj kratki film.

Film se prikazuje u subotu, 18.9.2021. godine u 20 sati na sceni Pozorišta mladih Tuzle (dvorana Kaleidoskop). Ulaz na projekciju je slobodan, ali je zbog ograničenog broja posjetilaca, obavezna prethodna najava dolaska na 061 365 600 (SMS, Viber, Whatsapp).