Film/TV
1

Sultanija Hatidže stigla u Sarajevo: Nisam znala da sam tako popularna u BiH

Anadolija
(Foto: Anadolija)
Turska glumica Selma Ergec, poznata po ulozi sultanije Hatidže u turskoj seriji "Sulejman Veličanstveni", stigla je rano jutros u Sarajevo, javio je novinar agencije Anadolija.

Ergec je u Sarajevo doputovala kako bi prisustvovala večerašnjoj projekciji filma "Glas", koji otvara 5. Festival turskog filma.

"Prvi put sam došla u Sarajevo. Nisam znala da sam toliko poznata ovdje, tek sam maloprije to saznala", izjavila je Ergec za agenciju Anadolija.

Film "Glas" snimljen je prije dvije godine, a Ergec je istakla kako u filmu glumi sa Mehmetom Gunsurom, koji u seriji "Sulejman Veličanstveni" tumači ulogu princa Mustafe.

"U filmu igram sa Mehmetom, koji takođe glumi u seriji Sulejman Veličanstveni. Veoma mi je drago što ponovo imam priliku raditi s njim. Nadam se da će se sarajevskoj publici večeras svidjeti film", rekla je Ergec.

"Serija zaista ide dobro. Hvala im što su mi dali slobodne dane da mogu doći u Sarajevo. Oni i dalje rade", kazala je Ergec kroz smijeh.

Sa Ergec je u Sarajevo stigao i režiser filma "Glas" Umit Unal, čija će se dva filma prikazati na 5. Festivalu turskog filma. Pored filma "Glas", koji otvara festival, šestog dana festivala publika će imati priliku pogledati i film „Bajka o Istanbulu“.

"Veoma smo ponosni što će naš film "Glas"otvoriti festival. Ne poznajem baš najbolje gledaoce u BiH, tako da ne znam kako će im se svidjeti film. Poprilično je napet", pojasnio je Unal.

"Znam da su turske serije veoma popularne na cijelom Balkanu. Bio sam i u Hrvatskoj i vidio sam da se i tamo prikazuju. I glumci u mom filmu "Glas", oboje su ujedno zvijezde u seriji Sulejman Veličanstveni", kazao je Unal.

Unal je istakao da nije jedini režiser filma "Bajka o Istanbulu", ali je napisao cijeli scenario. Pet režisera radilo je na tom filmu, a prvi put je prikazan 2005. godine.

Film "Glas", u kojem glavne uloge tumače popularni turski glumci Selma Ergec i Mehmet Gunsur, govori o mladoj djevojci koja živi sa majkom i radi u "call centru". Život joj se iznenada promijeni kada jednog dana začuje misteriozan glas u glavi. Iako pokušava da ga ignoriše, glas pretvara Deryin život u strašnu noćnu moru.