Film/TV
1

"Studio strave" i "Igre gladi: Plamen" u Family Centru Ekran Zenica

Klix.ba
U ovoj sedmici Family Centar Ekran Zenica pripremio je ostvarenje višestruko nagrađivanog režisera Petera Stricklanda, film "Studio strave" (Sound Berberian Studio).

To je priča o surovom studiju koja će mnogima zalediti krv u žilama. U filmu se pojavljuju glumačka imena kao što su: Toby Jones, Tonia Sotiropoulou i Susanna Cappellaro.

Film govori o misterioznom i zloglasnom studiju u koji dovode ljude kako bi snimali trenutke horor filmova u kojima oni pate, s tim da ta patnja i vrištanje postaju stvarni. U studiju angažuju Gilderoyja, naivnog inžinjera iz Engleske. Ubrzo njegov rad postaje zastrašujući primjer života koji imitira umjetnost.

Termini projekcija svaki dan od: 16:30, 18:30 i 20:45 sati

Ove sedmice pogledajte i svjetsku premijeru nastavka serijala "The Hunger Games", snimanog prema istoimenom svjetskom bestseleru "Igre gladi: Plamen" (The Hunger Games: Catching Fire).

Nakon što je osvojila 74. igre gladi, Katniss Everdeen vraća se kući sa svojim vjernim prijateljem Peetom Mellarkom. No, pobjeda ima i svoju cijenu, stoga moraju ponovno napustiti porodicu i prijatelje te se vratiti na put opasne borbe do smrti. Ovaj put bi nemilosrdno takmičenje dok samo jedan ne preživi moglo promijeniti zemlju Panem zauvijek.

Termini projekcija svaki dan od: 17:30 i 20:15 sati.