Novi projekti
31

Stižu tri nova nastavka "Ratova zvijezda", Daisy Ridley ponovo će tumačiti lik Rey

N. O.
Foto: Twitter
Foto: Twitter
U petak su predstavljeni planovi za tri nova nastavka "Ratova zvijezda", uključujući onaj u kojem Daisy Ridley ponovo igra ulogu džedajskog heroja u dalekoj galaksiji.

Ridley će tumačiti lik Rey, u priči smještenoj 15 godina nakon događaja iz filma "The Rise of Skywalker" iz 2019. godine. Predstojeći film će se fokusirati na ponovnu izgradnju novog Jedi reda dok se udružuju da ga sruše, naveli su iz Disneya.

Predsjednica Lucasfilma Kathleen Kennedy najavila je nove projekte u Londonu na godišnjoj konvenciji obožavatelja Star Wars Celebration, gdje je glumica izašla na pozornicu kako bi potvrdila svoj povratak u blockbuster franšizu.

Disney je 2012. godine kupio Lucasfilm za 4 milijarde dolara i objavio tri hit filma od 2015. do 2019. plus nekoliko TV serija na Disney+ streaming servisu.

Kompanija je pauzirala snimanje novih dijelova "Ratova zvijezda" nakon posljednjeg nastavka, a film koji je trebao biti objavljen ove godine, "Rogue Squadron", odbačen je, kao i neki drugi koji su bili u ranoj fazi razvoja.

Disney i Lucasfilm nisu otkrili datume izlaska nijednog od tri nova nastavka. Međutim, Disneyjeva trenutna lista uključuje datume za praznike 2025. i 2027. za filmove iz franšize bez navedenih naslova.