Cinema City
0

Stižu "Mamurluk 2" i "Kung fu panda 2"

Sarajevo-x.com
Multipleks Cinema City za novu filmsku sedmicu najavljuje svjetsku premijeru najočekivanije komedije godine početak pretprodaje ulaznica za najveći animirani film sezone i nastavlja s uslugom "Ladies Night" u utorak, 31. maja.

Program Cinema Cityja od 26. maja predvodi urnebesna komedija "Mamurluk 2". U pitanju je nastavak blockbustera iz 2009. godine, koji je na kinoblagajnama širom svijeta inkasirao preko 500 miliona dolara i samostalno oživio žanr komedija za odrasle.

Film sjajnog američkog autora Todda Phillipsa, koji se pored ovog kultnog ostvarenja dokazao kao jedan od najboljih reditelja žanra, sa hitovima "Stara škola", "Starsky i Hutch" i "Termin", stekao je vojsku fanova širom svijeta koji nestrpljivo već dvije godine čekaju na nove avanture popularnog vučijeg čopora. Phillips rediteljski potpisuje i nastavak u kome u naslovnim ulogama ponovo gledamo sjajnu ekipu, koju čine Bradley Cooper, zgodni junak hitova "A-Team" i "Bezgranično", te presmiješni dvojac kojeg čine TV zvijezda Ed Helms i junak "Termina", urnebesni stand up zabavljač Zach Galifianakis. U sporednim ulogama filma, koji će svoje otvaranje u multipleksu Cinema City doživjeti paralelno sa otvaranjem na američkim i svjetskim kinoblagajnama 26. maja, gledamo i ostale junake originalnog filma, mladog Justina Barthu i Kena Yeonga, dok najveću novopridošlicu u glumačku ekipu čini sjajni Paul Giamatti, junak klasika "Stranputica".

Radnja nastavka počinje nakon što zubar Stu zajedno s prijateljima otputuje u egzotični Tajland na svoje vjenčanje. Nakon nezaboravne momačke večeri u Las Vegasu, Stu ne rizikuje i odlučuje se za siguran, mali brunch prije vjenčanja. Međutim, stvari ne idu po planu i oni se ponovo bude na nepoznatom mjestu nakon lude noći provedene u Bangkoku.

Cinema City od 26. maja, pored nastavka prikazivanja avanturističkog 3D spektakla "Pirati s Kariba: Nepoznate plime", kreće i sa pretprodajom ulaznica za najočekivaniji animirani film ljeta 2011. godine "Kung fu panda 2". Nastavak animiranog blockbustera studija Dreamworks, koji je 2008. godine na kinoblagajnama širom svijeta inkasirao preko 630 miliona dolara, u multipleksu Cinema City bit će prikazivan od 2. juna u sinhronizovanoj 3D verziji, koju ravnopravno mogu pratiti i oni najmlađi gledatelji, te u titlovanoj verziji putem 35mm filmske kopije za starije gledatelje, koji žele uživati u originalnim glasovima glavnih junaka, koje na velikom ekranu oživljavaju Jack Black, Angelina Jolie, Seth Rogen, Jackie Chan i Dustin Hoffman. "Kung fu panda 2" na repertoar Cinema Cityja stiže 2. juna, paralelno sa otvaranjem u kinodvoranama cijelog regiona.

Cinema City nastavlja sa uslugom "Ladies Night", u kojoj svakog utorka dame imaju svoju posebnu večer, u kojoj ulaznicu i specijalnu ponudu Cafe bara mogu dobiti po cijeni od samo 7 KM, a za utorak, 31. maj, imaju u ponudi Jagermeister uz mogućnost narudžbe bezalkoholnih napitaka. Sa ulaznicom za "Ladies Night" dame u sedmici od 31. maja mogu u prodajnom salonu Carpisa u BBI Centru ostvariti popust od 50 posto na kupovinu proizvoda.

Sve informacije o pretprodaji ulaznica za "Kung fu pandu 2" i prikazivanju blockbustera "Mamurluk 2" i "Pirati s Kariba: Nepoznate plime 3D", promotivnoj akciji "Ladies Night", uslugama StudID ulaznica svakog ponedeljka, programu prikazivanja aktuelnih naslova, te uslugama multipleksa Cinema City svi zainteresovani mogu pronaći na filmskom portalu www.cinemacity.ba na kojem svakog dana mogu naći i najnovije vijesti iz svijeta sedme umjetnosti. Informacije o programu multipleksa i uslugama korisnici mogu dobiti i putem info telefona: 033 567 288.